ITT már olvashattak összefoglalót a dr. Vincze Balázs által szervezett utánpótlás-verseny első és második napjáról, most nézzük, mi történt a szombathelyi pólósokkal a torna zárónapján!

A péntek délelőtti meccsen a BVSC-től 12-4 re kaptak ki az AVUS fiataljai. Gortva Zoltán edző, amikor már látta, hogy elmegy a meccs, pihentette első sorát. A másik ágon a Szolnok kikapott büntetőkkel az UVSE től, így a 3-4. helyért a Szolnok lett az ellenfél.

A 3-4. helyért: Szolnok – AVUS 7-6 (1-0, 2-3, 1-0, 3-3)
A helyosztókat már 4×7 perces tiszta idő mellett játszották a csapatok. Az 1. negyedben a szolnokiak 5 méteresből szereztek vezetést, sajnos Ekler Zsombor ugyanezt nem tudta bedobni, 0-1.

A 2. negyedben akcióból növelte fölényét a Szolnok, majd miután Gortva Zoltán időt kért, aztán a csapat legjobbja, Ekler Zsombor bombázott az alsó sarokba, 2-1. Sajnos gyorsan jött a válasz, de az ellentámadásból Prácser Botond is eredményes volt, 3-2. Ekler Zsombor megállíthatatlan, a negyed végén kiegyenlített egy bombagóllal, 3-3. Aztán megkapta 3. személyi hibáját is, így cserével végleg kiállították.

A 3. negyedben tehát kulcsjátékosa nélkül folytatta az AVUS. A játékrész 4. percében a szombathelyi kapus felett átemelve szerzett újra vezetést a Szolnok.

A 4. negyedben is mindent megtett az egyenlítésért az AVUS, és a 2. perc elején sikerült is egalizálni, 4-4. Egy perccel ezután újra a szolnokiak vezettek, 5-4. Ezután újabb vendégek által szerzett gólok következtek, 6-4 majd 7-4 lett az eredmény. Aztán a végén nagyon felzárkóztak az aligátorok, a szombathelyiek 2 gólt is lőttek, sőt az utolsó percben esély volt a 7-7-es döntetlen elérésére is, de maradt a 7-6 a Szolnok javára.

Gortva Zoltán edző értékelésében elmondta, hogy jó meccs volt a bronzcsata.
Tudtuk, hogy jó csapat a Szolnok, mindkétszer kikaptunk tőlük a bajnokságban, de egyre inkább megszorítjuk őket, a fejlődés látszik a csapaton. A meccsen szoros emberfogással kezdtünk, majd zónát alkalmaztunk, a végén sanszunk volt a döntetlenre, de nem tudtunk élni a lehetőséggel.
Összességében hasznos volt a torna, a kisebb pályaméretek miatt nem jött ki a fizikumbeli különbség, kevesebb volt a lehetőség az 1:1 elleni játékra. Összességében elégedett vagyok a csapattal, hiszen a fiúk mindent beleadtak, hatalmas akarat és fegyelem jellemezte a srácokat – fogalmazott Gortva Zoltán.

 

Az 5. helyet a Kecskemét maratoni csatában, 5 méteresekkel szerezte meg, a végeredmény 18-17 lett, így a 6. helyen a Békéscsaba végzett.

A döntőben BVSC – UVSE összecsapást rendeztek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!