Az utánpótlás vízilabda-torna történéseiről minden nap beszámoltunk, most AVUS OB I-es csapatának rutinos gólvágójával beszélgettünk a sporteseményről és hozadékáról.

Ön szerint milyen volt ez a 8 csapatos torna?
Nagyon kellemesen csalódtam, hiszen a srácok a korosztályukat meghazudtoló módon, éretten vízilabdáznak. Mindhárom nap alatt magas színvonalú meccseket láttunk, még a hozzá nem értő, külső szemlélő is élvezhető összecsapások tanúja lehetett. Az pedig, hogy az AVUS éremért játszhatott azt bizonyítja, hogy a szombathelyi póló jó úton jár, az elmúlt években történtek gyümölcseit idén már hétről-hétre learathatjuk és nemcsak felnőtt szinten, de az utánpótlás korosztályok esetében is.

 

Jó kezekben van tehát az utánpótlás-nevelés?
Mindenképp! A gyerekek fantasztikusan játszottak, vitathatatlanul jó kezekben van a szombathelyi utánpótlás. Az elmúlt években hozott rengeteg áldozat már sikereket hoz. Nem mondom, hogy már hátra lehet dőlni, hiszen rengeteg munka vár még mindenkire, de a helyi vízilabdát féltőknek kiváló üzenet az, amit az elmúlt napokban az AVUS új medencéjében láthattunk. Én személy szerint rendkívül elégedett vagyok.

Látott tehetségeket is?
Egészen különleges tehetségek is feltűntek és most nagyon kell rájuk vigyázni. Itt, Szombathelyen is majdnem minden korosztályos csapatunkban szerepel egy-egy vagy akár több olyan tehetség is, aki(k)ből bárki lehet, a felső határ a csillagos ég, és olyan játékosok is persze, akikből stabil OB I-es jó magyar vízilabdázó válhat.

Fel kell ismerni mind az edzőknek, mind a játékosoknak a potenciált és rengeteg munkával, – hiszen ez az a sportág, amibe rengeteg fizikai munkát kell invesztálni – ki lehet hozni, el lehet érni a legnagyobb eredményeket is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!