A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája nyert pályafutása 200. Forma-1-es futamán, a vasárnapi Bahreini Nagydíjon. A 30 éves versenyzőnek ez volt a 49. diadala, és a szezonnyitó ausztráliai verseny után az idény második futamán sem talált legyőzőre.
A második helyen Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája zárt, míg csapattársa, a négyszeres vb-győztes, címvédő Lewis Hamilton a kilencedik pozícióból rajtolva harmadikként végzett. Egészen remek eredményt ért el a 22 esztendős francia Pierre Gasly, aki pályafutása hetedik F1-es nagydíján a negyedik helyen ért célba a Toro Rosso Hondával.
A rajtnál Vettel megtartotta az első helyet, Bottas viszont megelőzte honfitársát, a ferraris Kimi Räikkönent, és feljött másodiknak. Hamilton óvatosan startolt a kilencedik rajtkockából, igyekezett elkerülni az ütközéseket, ami sikerült neki, így viszont egyetlen helyezést sem javított. A második körben Vettel, Bottas, Räikkönen volt a dobogós helyeken száguldók sorrendje, közben műszaki hiba és egy hátsó defekt miatt mindkét Red Bull, Daniel Ricciardo és Max Verstappen is feladni kényszerült a viadalt.
A hatodik kör elején Hamilton szenzációs előzést bemutatva egyszerre három riválisát utasította maga mögé a célegyenesben, egy körrel később pedig még egy pozíciót javított, s már ötödik volt. A brit címvédő hamar utolérte az egyébként kiválóan rajtoló és versenyző Gaslyt, így a nyolcadik körben már a negyedik helyen száguldott, hátránya csaknem 10 másodperc volt a harmadik Räikkönenhez képest.
A kerékcserék sorát Vettel kezdte meg a 19. kör elején, Räikkönen egy körrel később kapott új abroncsokat, a 21. kör kezdetén pedig Bottas is a boxban járt. Így ideiglenesen Hamilton vette át a vezetést, mögötte nem változott a sorrend, Vettelt Bottas és Räikkönen követte.
A 26. körben Vettel megelőzte Hamiltont, aki a kör végén kiállt kerékcserére, és a negyedik helyen állt vissza a versenybe. A 36. körben Räikkönen kiállt a második kerékcseréjére, de a szerelők a bal hátsó abroncsot nem tudták leszedni, ezért a finn versenyzőnek – bár elindult – még a boxutcában meg kellett állítania az autóját. A balul sikerült művelet során egy szerelő megsérült, őt kórházba szállították.
Hamilton ezzel feljött a harmadik pozícióba, hátránya kevesebb mint 20 másodperc volt az élen száguldó Vettelhez képest. A címvédő lemaradása aztán körről körre csökkent, Vettel autóján ugyanis a gyorsabb köröket biztosító, de hamarabb elkopó gumik voltak. Öt körrel a leintés előtt a második Bottas már csak valamivel több mint 2 másodperces hátránnyal követte Vettelt, s a távolság kettejük között rohamosan csökkent.
A finn pilóta az utolsó pillanatokig igyekezett támadni, de nem tudta megelőzni riválisát, így Vettel pályafutása során negyedszer állhatott fel a dobogó felső fokára Bahreinben.
A vb egy hét múlva, Kínában folytatódik.

A vasárnapi Forma-1-es Bahreini Nagydíj végeredménye és a világbajnoki pontversenyek állása (a formula1.com alapján):

Végeredmény, Bahreini Nagydíj, Szahír (57 kör, 308,238 km, a pontszerzők):
——————————————————————————–
1. Sebastian Vettel (német, Ferrari) 1:32:01.940 óra
2. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 0.699 másodperc hátrány
3. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 6.512 mp h.
4. Pierre Gasly (francia, Toro Rosso) 1:02.234 perc h.
5. Kevin Magnussen (dán, Haas) 1:15.046 p h.
6. Nico Hülkenberg (német, Renault) 1:39.024 p h.
7. Fernando Alonso (spanyol, McLaren) 1 kör h.
8. Stoffel Vandoorne (belga, McLaren) 1 kör h.
9. Marcus Ericsson (svéd, Sauber) 1 kör h.
10. Esteban Ocon (francia, Force India) 1 kör h.
pole pozíció: Vettel

A vb-pontversenyek állása 2 futam után (még 19 van hátra):
————————————————————–
pilóták:
1. Vettel 50 pont
2. Hamilton 33
3. Bottas 22
4. Alonso 16
5. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) 15
6. Hülkenberg 14
7. Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull) 12
8. Gasly 12
9. Magnussen 10
10. Max Verstappen (holland, Red Bull) 10
11. Vandoorne 6
12. Ericsson 2
13. Carlos Sainz Jr. (spanyol, Renault) 1
14. Ocon 1

csapatok:
1. Ferrari 65 pont
2. Mercedes 55
3. McLaren 22
4. Red Bull 20
5. Renault 15
6. Toro Rosso 12
7. Haas 10
8. Sauber 2
9. Force India 1

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!