Ismeretes, hogy a Dobó SE kalapácsvetői március 31 óta edzőtáboroznak Dél-Afrikában, így a vasárnapi országgyűlési képviselő-választások időpontja is az afrikai kontinensen érte őket.

A dobók által készített alábbi fotókon Rába Dániel, Németh Zsolt, Gyurátz Réka és Halász Bence látható a Union Building (dél-afrikai parlament épülete) előtti Mandela szobornál, amit még a vasárnapi szavazás után tekintettek meg a kalapácsvetők. Érdekesség, hogy a helyi friss házasok is ide szoktak zarándokolni egy fénykép erejéig.

A többi felvételen a Bernát Orsolyával, Magyarország dél-afrikai konzuljával láthatóak a fiatal kalapácsvetők. A konzul és munkatársai nagyon szívélyesen fogadták a szombathelyieket és készségesen segítettek, hogy valamennyien leadhassák szavazatukat.
Pár képen még feltűnik a csapat masszőre és mindenese, Igaz Bálint is, akinek szervezőmunkájának segítségével jutott el Németh Zsolt mesteredző és csapata a pretoriai magyar nagykövetségre.

– Igazi sportos szavazás volt, hiszen nem sokkal előttünk járultak az urnához a magyar kajak-kenu válogatott itt tartózkodó tagjai is. Megtudtuk, hogy összesen 79-en jelezték, hogy a pretoriai külképviseleten szavaztak április 8-án. Mi 400 km-t utaztunk, hogy voksolhassunk, de ezzel korántsem mi érkeztünk a legmesszebbről. Találkoztunk olyan magyar családdal, akik Malawiból 3200 km-t utazva tettek meg, hogy élhessenek állampolgári jogukkal. Számukra Pretoria volt a legközelebbi nagykövetség – tájékoztatta sportoldalunkat Németh Zsolt mesteredző.

A Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetői a jövő héten érkeznek haza Szombathelyre, majd április 21-én már dobókörbe is állnak és versenyeznek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!