Karizmatikus, szerény, ugyanakkor rendkívül figyelemre méltó jelenség George Dorn. A 29 éves testépítőről talán keveset hallottak a vasi sportbarátok, azonban abban biztosak lehetünk, hogy az elkövetkezendő hónapokban, években a befektetett munka megtérül. Fiatal kora ellenére egy rendkívül kalandos életút áll eddig a tehetséges Georg mögött, így kapva kaptunk az alkalmon, amikor lehetőségünk volt kifaggatni.

Az osztrák fiú nagyon hamar kapcsolatba került Magyarországgal és ez a találkozó az egész életét meghatározta.

– Édesanyám 1994 óta él itt és leszámítva egy négy év bécsi egyetemi időszakot otthonomnak nevezhetem Bucsut valamint Vas megyét is – mesélte Georg.

A sportkarriert egy véletlennek köszönhette, hiszen gyerekként Ő is a labda bűvöletében élt, arra gondolt, hogy profi labdarúgóvá váljon. Majd tinédzserként elbűvölte a testépítők világa, azóta csak egy cél lebeg a szeme előtt: a legjobbá válni. Persze eleinte Ő is a többség útját választotta: fehérjepor, hatalmas falások, de ez csak átmeneti megoldásnak tűnt.

– Amikor elkezdtem a testépítést, akkor a jelenlegi 185 centiméteres magasságomhoz egy nagyon vékony, aránytalan kinézet párosult. Először azt hittem gyorsan is célhoz lehet érni, de másfél-két év után minden megváltozott – avatott titkaiba a testépítő.

A világháló segítségével tudatosan kezdett táplálkozni valamint az edzéseket illetően is a rendszeresség dominált. Ez azt jelenti, hogy heti hat alkalommal jár edzőterembe és a versenyidőszak alatt az étkezésre is jobban oda kell figyelnie. S, hogy mi lehet a cél?

– Szeretnék bekerülni a legjobbak közé az INBA Naturál Testépítők számára kiírt versenyeken. Ezt ritkábban rendezik meg és annyiból másabb, hogy ezeken a megmérettetéseken szteroid nélküli versenyzők lépnek színpadra. Természetesen ilyenkor is nagy figyelmet kell fordítani még a folyadék bevitelre is, amely sok lemondást követel. Ráadásul a versenyzők kinézete is megváltozik – engem legutóbb pár évvel idősebbnek véltek a társak. Ez persze a rendkívül alacsony testzsír miatt van, hiszen inkább fiatalabbnak néznek a valódi koromnál.

Azzal viszont tisztában van Georg is, hogy ezt a végtelenségig nem lehet csinálni, így egy majdani bajnoki cím után a fiatalok képzésével is szívesen foglalkozna. Erre meg is van minden lehetősége, hiszen a bécsi egyetemen informatikából és testnevelésből szerzett diplomát. Emellett a családi, mezőgazdasági vállalkozásban is tevékenykedik, valamint a Bucsi Önkéntes Tűzoltókat is erősíti. Nem csoda, hogy ennyire elfoglalt valaki, akinek egyformán fontos a család, a környezete és a sport is.

Búcsúzóul egy kérdést tettem még fel Georgnak, mert érdekelt, hogy miért választja valaki Ausztriával szemben Magyarországot a hazájának? Erre egy szemtelen mosollyal csak ennyit felelt:

– Tudod a hazád nem választod, hanem egyszerűen érzed, hogy otthon vagy. Én pontosan ezt éreztem, amikor először 1994-ben meglátogattam Vas megyében édesanyám. Mosolygós emberek vesznek körül, imádom a természetet és rendszeresen részt veszek a nyári egyetemen, hogy minél jobban eltökéletesítsem a magyarok nehéz, ám mégis varázslatos nyelvét – kacsintott rám a fiatalember, akinek szavai mögött nem egy 29 éves élettapasztalata állt, hanem annál sokkal több…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!