A hétvégén ismét öregbítették a táncosok Vas megye hírnevét, hiszen ezúttal Krakkóban arattak fényes sikert az akrobatikus rock and roll táncosok. Hazánk indulói között ott voltak a Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Klub, a celli Rocky-Dilly és a soproni Hungarocky egyesület táncosai is.

Krakkóban minden évben a legnépesebb mezőny indul, hatalmas az érdeklődés övezi a versenyt. A Main Class Contact Style az új elnevezése a B kategóriának, előkészítik ezzel a felsorolást, így jövőre Világbajnoki címet is fognak osztani! Az akrobatikus rock and roll második legerősebb kategóriája ezzel még elismertebb lesz és sokkal nagyobb figyelmet kap.

A sikeredző mellett az “aranyos” táncosok – Fotó: Facebook

– Ezúttal 32 páros indult – köztük Czetl Fanni és Bánhidi Dániel. A tehetséges páros a második világkupa győzelmét érte el. Először fél éve Belgiumban állhattak a dobogó tetejére. A mostani elsőség mégis hatalmas meglepetés volt számunkra, mert népes orosz küldöttség érkezett Krakkóba, és mint tudjuk az oroszok nagyon erősek. A versenyen minden selejtezőkörben döntős helyen álltak, így reménykedtünk, hogy odaérhetnek a dobogóra, de a győzelem nagyon távolinak tűnt. Aztán a döntőben az akrobatika kűrjük olyan jól sikerült, hogy toronymagasan a legmagasabb pontszámot kapták – számolt be meghatottan a sikerről Molnár Nóra edző.

Ezzel az aranyéremmel összetettben is nagyon jól áll a Czetl-Bánhidi páros, hiszen a világranglista 2. helyét foglalják el.

2018.04.21. Krakkó serdülő, junior és Main Class Contact Style Világkupa

Main Class Contact Style:
Bánhidi Dániel – Czetl Fanni 1.hely

Serdülő (közel 80 páros):
Czetl Artúr Fülöp – Tapasztó Hanna Míra 33.hely
Asbóth Barnabás – Cselédi Lili (Rocky-Dilly) 42.hely

Junior (több mint 50 páros):
Juhász Olivér (Hungarocky Sopron)- Németh Zorka Dorka 36.hely

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!