Több mint negyven éve született meg egy gondolat, hogy minden sportágban nemzetközi szinten is megmozgassák a középiskolás gyermekeket egyéni és csapatversenyben is. A Gymnasiade kiírásokat eleinte két-, majd négyévente tartották a világ minden táján. Legutóbb 2016-ban mérhették össze tudásukat a fiatalok több sportágban. Az eredeti kiíráshoz hasonlóan 2018-ben is megrendezik a Gymnasiadét, ezúttal Marokkóban.

Ezen a megmérettetésen részt vesz Magyarország is 44 sportolóval. A verseny előtti operatív megbeszélést Budapesten tartotta a magyar delegáció. A 44 fiatal tíz sportágban fogja megméretni magát Marrákesben. A nemzetközi iskolai sport legnívósabb és legnagyobb multisport versenyén ott lesz az indulók között egy szombathelyi fiatalember is.

Muhovics Milán a dobogó tetején, előtte edzője Varga Roland

Muhovits Milán a Skorpió Box Club fiatal versenyzője hat társával képviseli hazánkat az ökölvívócsarnokban. A tehetséges sportoló a junior 52 kilogrammosok mezőnyében indul és nem először képviseli hazánkat válogatottként. Edzője, Varga Roland szuperlatívuszokban beszélt tanítványáról és biztos abban is, hogy Milán minden tőle telhetőt megtesz a sikerért.

A tehetséges vasi öklöző már a tatai edzőtáborban készül a megmérettetésre és kedden kel útra társaival. A Gymnasiadet 2018. május 2-9. között rendezik a marokkói Marrákesben.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!