Szombat délután két kiemelt futsal mérkőzés várt a Haladás korosztályos csapataira. Először az U17-es együttes lépett pályára a Ferencváros ellen. A Haladásnak még matematikai esélye volt, hogy beérje az éllovas Nemak ETO gárdáját, míg a vendégek a dobogóra igyekeznek. Így érthető, hogy mindkét együttesnek égetően szüksége volt a 3 bajnoki pontra.

Remekül kezdte a találkozót a Hali, már három perc alatt kétszer felavatták a Fradi kapusát, azonban ezután a vendégek pervei következtek. Egymás után négyszer lőttek gólt az FTC fiataljai, így lényegében el is döntötték a mérkőzést. A végén meg kozmetikázott az eredményen a Haladás, de vereséget szenvedtek, így már csak az ezüstéremmel vigasztalódhatnak.

U17
Swietelsky-Haladás VSE – 1988 Déli-FTC Futsal
3-6
(2-3)

Haladás: Horváth B. – Szabó, Gerencsér, Vatamaniuc-Bartha, Leidli.
Csere: Standi, Németh, Séllei, Volner, Hernáth, Mercs.

Gólszerző: Gerencsér 2, Vatamaniuc-Bartha illetve Juhász 3, Rónaszéki 2, Bertalan.

Az idősebb generáció képviselőire bajnoki döntőnek beillő találkozó várt. A Haladás listavezetőként fogadta a második helyen álló és egyetlen ponttal lemaradó Ferencváros csapatát. A találkozó elején tapogatózó játék folyt, majd a korosztályos válogatottban és a felnőtt csapatban is fontos szerepet kapó Sipos vezérletével szép lassan felőrölték a vendégeket a szombathelyiek. Lényegében az első játékrészben próbált lépést tartani a fővárosi együttes, ez csak részben sikerült. A szünet után viszont már csak egy csapat volt a pályán, így megérdemelt hazai siker született. Ezzel a győzelemmel megszilárdította első helyét a Haladás és négy pontra növelte előnyét a bajnoki tabellán. A bajnokságból még 3 forduló van hátra, legközelebb Debrecenben lépnek pályára a fiatalok.

U20
Swietelsky-Haladás VSE – 1988 Déli-FTC Futsal
7-1
(3-1)

Haladás: Homlok – Tóth M., Kendik, Gyenese, Sipos.
Csere: Papp, Németh Gábor, Szakasics, Németh Gergő, Gyimesi, Dorner, Mód, Péter.

Gólszerző: Sipos 2, Gyenese 2, Szakasics, Dorner, Tóth M. illetve Fehér

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!