A másodosztály hétvégi mérkőzései tartogattak izgalmakat bőven, voltak rangadók és születtek meglepő eredmények is, mi pedig megpróbáljuk a sok történést röviden összefoglalni. 

Vas Megyei II. o. Szombathelyi csoport 26. forduló

Nagyon kiélezett mérkőzést hozott a listavezető Csepreg és az őket közvetlenül üldöző Tanakajd összecsapása. Nagyon hamar, már a 2. percben vezetést szerzett a vendég együttes Pócza András révén, ám ezután magukra találtak a hazaiak, akik a második félidő elején már a maguk javára fordították az eredményt, amit végül sikerült is megőrizniük, így a csepregiek elszenvedték második vereségüket a bajnokságban egy kiélezett, kemény belépőkkel és sárga lapokkal teletűzdelt mérkőzésen. A csepregiek előnye azonban továbbra is 4 pont a Tanakajddal szemben, valamint egy mérkőzéssel kevesebbet is játszottak. Ez a játékhét a hazai együtteseknek kedvezett, hisz a félbeszakadt Táplán – Rábahídvég, valamint az 1:1-re végződő Zanat – Felsőcsatári összecsapásokon kívül mindenhol a vendéglátók örülhettek.

Vas Megyei II. o. Körmendi csoport 29. forduló

Úgy tűnik, a bajnokságot sokáig vezető Szarvaskend az utolsó fordulókra fogy el, hisz a múltheti vereség után, most csak egy döntetlenre futotta nekik az Őriszentpéter otthonában. Ezt kihasználva tovább növelte előnyét az éllovas Körmend VSE együttese, igaz ők is csak a hajrában biztosították be győzelmüket. A két sereghajtó összecsapásán végül a Csákánydoroszló örülhetett, pedig a Viszák már az 5. percben vezetett.

Vas Megyei II. o. Sárvári csoport 24. forduló 

Nem született sok meglepetés a sárvári régióban, ahol az első 4 helyezett nem hibázott. A forduló rangadóján az Uraiújfalu a listavezető Kemenesaljához látogatott, ami azért is volt pikáns mérkőzés, mivel sok ex-Uraiújfalu játékos található a vönöckieknél, de itt is papírforma hazai siker született, igaz csak a találkozó végén sikerült bebiztosítani a győzelmét a Kemenesaljának. A rangadóhoz méltó hangulatban a 8 sárga lap mellett a játékvezető egy piros kártyát is kiosztott a vendégek játékosának, Pungor Norbertnek. Majdnem sikerült ismét pontokat veszteni a Büki TK gárdájának, akik már 3:0-ra is vezettek Szelestén, ám a hajrában kétszer is betalált a hazai csapat, de végül az egyenlítésre már nem maradt idejük, túl későn ébredtek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!