Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a  Ság-hegy kupát Celldömölkön, a Szent Benedek Katolikus Általános iskolában. A sportrendezvény a Celldömölk Város Önkormányzata, a CVSE sakkszakosztálya, a Sárvári Sakk Club és a Szent Benedek Katolikus Általános Iskola összefogásából valósulhatott meg.

 Több mint 130 nevezés érkezett a rangos versenyre. Érkeztek sakkozók Budapestről, Győrből, Sopronból, Tapolcáról, Komlóról és Paksról is. Színvonalas, kiélezett küzdelemben mérték meg tudásukat a versenyzők. A fő csoportban végül azok kerültek az első hat helyezettek közé, akiket vártak a szervezők. Egyedüli kivételt talán a 4. helyezést elért fiatal, 14 éves Losonczi Marcell jelentett. Hat csoportban ültek asztalhoz a játékosok egészen a legfiatalabbaktól – óvodások – a mesteri címmel rendelkezőkig.

Már a gyerekek egymás elleni játéka szemet gyönyörködtető volt. A bábuk mozgatásánál arcmimikájuk elárulta a jó lépést és azt is, amikor elesett éppen a bástyájuk. Nem volt sírás, nem volt sértődés egy esetleges nem várt veresség esetén, kis kezük rögtön kézfogásra indult a győztes irányába. A győztes pedig örömmel tudatta a körülállóknak, itt és most én nyertem. Az iskolások játéka a felnőttekben is elismerést váltott ki, volt olyan parti, amit többen izgultak végig, és tapssal jutalmaztak. A legidősebbek körében nem volt különösebb meglepetés, mindenki hozta azt az eredményt, ami elvárható volt tőle.

Eredmények:

A csoport
Haladás Old 17,5
Tapolca        16.5
Haladás-Sopron 14.5

B csoport
Celldömölk  20
Haladás        18
Rátkai           15

C csoport
Tapolca         24,5
Szhely Sportiskola 22
Szhely Sportiskola 2. 20

Felnőtt
Vertetics Attila Győr
Takács Balázs
Csiszár Csaba

Gyermek – 2005 után születtek
Szőke Kristóf Tapolca
Gergely Dávid Tapolca
Tóth Csongor Tapolca

F csoport /ovisok/
Csupor András Celldömölk/Szombathelyi Sportiskola 2/
Tarsoly Péter Tapolca
Kiss Benedek Lövő

2007 után születtek
Rátkai Miklós Szombathely
Gyurika Roland Zirc
Borzsei András Győr

2009 után születtek
Tóth Barnabás Tapolca
Molnár Bendegúz Győr
Beznicza Mira      Nagykanizsa

Senior különdíj:
Nagy Zoltán Tapolca

Jól szereplő  celldömölkiek
Árvai Máté
Magyar Illés

Jól szereplő alsóságiak
Molnár Dávid
Nagy Melissza

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!