ITT írtunk a párharc 1. meccséről, s ezzel már idén 3 mérkőzésen is legyőzte a Tatabányát az AVUS. Ilyen előzmények után következhetett szerda este nyitott medencében a 2. találkozó.

Tatabányai VSE–AVUS 11-14 (1-2, 2-4, 4-4, 4-4)

Tatabánya, 100 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés a 13-14. helyért

Tatabánya: Jászberényi – KOLOZSI 5, Katonás 1, Márkus, Hoppál, Kalanovics 1, Máthé. Csere: Martin 2, Mészáros, Szentesi 1, Kuncz, Fazekas 1. Edző: Zantleitner Tamás.

AVUS: Horváth A. – Takács 2, KISS CS. 4, Baj, BASARA 2, Hajmási, Kurucz. Csere: Ukumanov, GARANCSY 3, Polovic 1, Juhász M., Ekler B. 1, Sági 1. Edző: Matajsz Márk.

Az 1. negyedben két perc alatt, emberhátrányból, Kiss Csaba góljával szereztek vezetést a szombathelyiek. Ezután mindkét oldalon kimaradtak a lövések, egyszer Jászberényi, másszor Horváth Alex védett nagyokat. Az AVUS Garancsy találatával újra előnyre tett szert, 1-2.
A 2. negyedben újra Garancsy nevét írtuk fel a góllövők közé, majd a rutinos Európa-bajnok, Kiss Csaba is duplázott, ekkor már 1-4 volt az állás, majd Basara büntetőjével már 5-1-re mentek a vasiak. Kolarik szintén büntetőből szépített, de Garancsy is betalált ötméteresből, 2-6. A szombathelyiek lendületesebben játszottak, a nagyszünetben már 6-3-ra vezettek.

A 3. negyedben szorossá tették a hazaiak a mecset, de, amikor két gólra feljött a Tatabánya, Takács Kristóf találatával ismét háromgólos előny alakult ki, 7-10.
A 4. negyedben határozottan, keményen védekeztek Matajsz Márk ,,fiai”, ugyanakkor a hazaiak elkészültek erejükkel. Az AVUS ezzel simán, 14-11-re győzött, a párharcot pedig 2-0-ra nyerte, így a bajnokság 13. helyén végzett.

A meccs jegyzőkönyve IDEkattintva tanulmányozható.

Sportoldalunk 2 gólig jutó Takács Kristófot kérdezte.
– Mindkétszer előnyből találtam be, a védekezésünk a 3. negyedig jól működött, jól zónáztunk, amit kellően jó kapusteljesítmény fejelt meg. Szerettünk volna bejutni a 9-12. helyezettek közé, erre reális esélyünk is volt, de a sors nem így hozta. Egyébként első éves csapat tagjaként elégedett vagyok az idei helyezéssel – fogalmazott érdeklődésünkre Takács Kristóf.

A hét hátralévő részére pihenőt kaptak az aligátorok, akik majd a jövő kedden kezdik meg a levezetést, utána pedig erősebb konditermi tréning várható.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!