A Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület, a Szombathelyi Határőr Nyugdíjas Egyesület valamint az Aranykorúak Sport és Egészséges Életmód Egyesülete nemes hagyományt visz tovább évről-évre. A hadikártya ultiversenyt már ötödik alkalommal rendezték meg a vasi megyeszékhelyen, ahol az igaz barátok egyetlen délutánra ádáz ellenfelekké váltak az asztal mellett.

– Több apropója van a péntek esti hadikártya bajnokságnak. A háborús emlékév mellett tisztelettel adózunk az idén 170 esztendős magyar honvédség előtt is. Ahogy látható igazán családias a hangulat és igaz most csak az urak érkeztek az ultiversenyünkre, rendszeresen érkeznek a gyengébbik nem képviselői is snapszerezni – mesélte Tánczos Mihály, a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület elnök-helyettese, a rendezvény főszervezője.

Tánczis Mihálytól megtudtuk azt is, hogy mitől lehet valaki sikeres az ultiban

A megmérettetésre egyébként nemcsak Szombathelyről, hanem még Kőszegről is érkezett versenyző. Az indulók között ott volt a tavalyi bajnok Kertész József is, aki néhány napja bekerült az országos döntő selejtezőjébe. Ez annyit tesz, hogy Magyarország legjobb 99 ultijátékosa közé jutott, ami igazán szép teljesítmény.

A lényeg a pólón van, a többi nem számít…

Az ünnepi megnyitót valamint sorsolást követően a játékosok elfoglalták a helyüket és már kezdődött is a játék. A legjobbak az elődöntőben, majd a fináléban bizonyíthattak. A verseny késő este ért véget, ahol nemcsak a kártyáról, hanem annak történetéről is sok információt megtudhattunk.

Ismerős lapokon új “figurák” – a hadikártya szépsége…

Többek között azt is, hogy a lapok készítéséért és terjesztéséért felelős Piatnik az 1910-es években, a Magyar Királyság kérésének tett eleget, amikor önköltségen előállította, majd adta a kártyát a katonáknak. Ezeken a lapokon a honvéd életének egy-egy pillanatát örökítve meg. Erre is emlékeztek a verseny során.

Szép számmal érkeztek versenyzők az ultiversenyre

Arra is választ kaptunk, hogy ki jelenleg a legjobb ultijátékos Vas megyében. Erre Tánczos Mihály főszervező nevetve megjegyezte, hogy mindig más. Véleménye szerint a lapjáráson 60, a partnereken 20, a saját tudáson 10, míg Fortuna asszonyon is 10 százalék múlik, hogy ki kerül ki győztesen a megmérettetés során.

A korábbi győztesek közül többen most is részt vettek a megmérettetésen

Abban viszont biztosak vagyunk, hogy egy ilyen egyesülethez nagyon jó lehet tartozni, hiszen hosszú évtizedeket átölelő barátságok születtek és tartanak a mai napig. Persze szigorúan csak a verseny előtt és után, mert közben mégis csak ellenfelekké váltak…

A verseny végeredményéről hamarosan beszámolunk!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!