Reggeltől estig gyerek, újonc, serdülő, ifi, junior és felnőtt kategóriában, összesen 33 versenyszámban mintegy 300 atléta, közöttük a képünkön látható Gergelics Cintia is dobókörbe állt Szombathelyen. A Gyurátz Réka távollétében esélyesként induló Dobó SE-versenyző 65.90 méterrel szoros versenyben győzött a rutinos Orbán Éva (65.43 m) előtt.

 

Szombaton mindenki olyan helyezést akart elérni, amivel pontot, pontokat akart szerezni, hiszen a versenysorozat végén a legjobb 4 helyezett pénzdíjat vehet majd át, illetve innen lehet az országos döntőre is bekerülni – tájékoztatta a helyszínen sportoldalunkat a verseny főszervezője, a Szombathelyi Dobó SE vezetőedzője, Németh Zsolt.

 

A férfi kalapácsvetés versenyszámban hiányzott a jelenlegi legjobb magyar, az Osakában vitézkedő Halász Bence, így Pásztor Bence (képünkön), Hudi Ákos és Rába Dániel között dőlt el az 1-3. helyezés sorsa. Ezúttal a veszprémi Pásztor nyert 73.60-nal, a Dobó SE kalapácsvetője, Hudi Ákos végzett a 2. helyen, legjobb eredménye 72.32 m volt.

 

– A versenyzésemmel elégedett vagyok, sikerült folyamatosan javítanom a sorozatokban. Stabil maradtam végig, szerettem volna megcsípni az első helyet, azzal már közelebb lettem volna az EB-szinthez, bár így sincs nagyon távol már – értékelte saját szereplését Hudi Ákos, aki a jövő hétvégén a németországi Halléban szeretne közelebb kerülni a 74 méteres EB kiküldetési szinthez.

 

A Savaria Kupa valamennyi eredménye ITT tekinthető meg.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!