A soproni Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnokban ma megkezdődött a serdülő fiú kosárlabdázók országos bajnokságának nyolcas döntője. A Szombathelyi Sportiskola csapata jó eséllyel pályázhat a bajnoki címre, miután ez az egyetlen olyan alakulat, amely a főtábla hat köre alatt csupán egy vereséget szenvedett. A fiatalok négy napon keresztül küzdenek a bajnoki címért – írja az utanpotlassport.hu-ra hivatkozva az nso.hu.

A tavalyi nyolcadik helyezett Szombathelyi Sportiskola volt idén az egyetlen együttes, amely a főtábla mind a hat körét mindössze egyetlen vereséggel tudta zárni, amit a tavalyi győztes Vasas Akadémiától szenvedett el. A nyugat-dunántúli csapat összesítésben 17‒1-es mérleggel hozta le a döntőt megelőző szakaszt, így a torna egyik legnagyobb esélyesének tekinthető.

Váradiné Szarka Ildikó, a szombathelyiek vezetőedzője beszélt csapata esélyeiről: „Ebben a korosztályban még nehéz megmondani, hogy ki a favorit, mert hullámzó a gyerekek teljesítménye, mi pedig nem akarunk terhet rakni rájuk, mert eddig is szép sikereket értek el a szezon során. A labda gömbölyű ‒ szokták mondani ‒, úgyhogy bármi megtörténhet. A felkészülés jól sikerült, nem nehezítette a dolgunkat sérülés vagy betegség. Összhangban van a csapat, és a fiúk is érzik, hogy van keresnivalójuk az országos döntőben. Az idei jó szereplés titka leginkább az, hogy egységesek vagyunk, tele húzóemberekkel, valamint, hogy ezek a fiatalok imádják a sportot, és sokat dolgoztak érte, hogy idáig eljussanak. Nem bocsátkoznék jóslatokba, és nincs is különleges elvárás a csapattól, de szeretnénk a legjobb négy között végezni, és természetesen nyerni.”

A másik csoportban kapott helyet a tavalyi győztes Vasas Akadémia. Nekik nem alakult a legfényesebben a főtáblás szakasz, ráadásul a téli időszakban edzőváltáson is keresztülment a gárda. Ennek ellenére nincs panaszkodni valójuk, hiszen összesítésben 13‒5-ös mérleggel jutottak be az országos döntőbe. Ha az előzetes várakozások beigazolódnak, nagy csata várható a szombathelyiek és a fővárosiak között. A két gárda a szezon során már háromszor is találkozott. Az első mérkőzésen a Vasas győzött 52‒44-re, a második párharcban viszont visszavágott a Szombathely és 87‒41-re nyert. A legutóbbi ütközet május elején zajlott, és 69‒67-es nyugat-magyarországi siker született.

Váradiné Szarka Ildikó szerint a pasarétieken kívül a Soproni Sportiskola is okozhat meglepetést, de mindegyik meccs kemény lesz, amit csütörtöktől a bajnoki címért vívnak a csapatok.

SERDÜLŐ FIÚ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG NYOLCAS DÖNTŐJE, SOPRON
A csoportbeosztás
A csoport: Debreceni KA, Dombóvári Kosársuli KE, Szombathelyi Sportiskola KA, Zalakerámia ZTE KK
B csoport: MAFC, Soproni Sportiskola KA, Vasas Akadémia, Zsíros Akadémia Kőbánya

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!