Major Veronikának a számára kifejezetten pechesen alakult pénteki sportpisztoly versenyszámot követően a légpisztolyosok között sikerült döntőbe jutnia, és ott az ötödik helyen végzett a Münchenben zajló sportlövő világkupa-versenyen. A keszthelyi sportoló – a nemzetközi szövetség honlapja szerint – vasárnap 578 körrel zárta a 60 lövéses alapversenyt, amivel hetedik volt, így készülhetett a nyolcas döntőre. A fináléban szinte végig a középmezőnyben állt, és végül a 18. sorozatot követően, 176,6 körrel az ötödik pozícióban fejezte be a viadalt.

A müncheni vk-n korábban Sidi Péter tudott finálét lőni. A komáromiak világ- és Európa-bajnoka a kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses számában végzett a nyolcadik helyen. Major sportpisztolyban kevesebb belső tízese miatt maradt ki a döntőből és lett kilencedik, míg Sidi szombaton légpuskában egyetlen tizeddel szorult ki a finálés mezőnyből, és végzett ugyancsak a kilencedik pozícióban.

Szombaton a női kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses viadalának selejtezőjében Toma Dorina 1172 körrel junior világcsúcsot lőtt, amitől azonban a vasárnapi versenyben alaposan elmaradt (57. hely, 1160 kör).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!