Óriási, hihetetlen, lenyűgöző… úgy tartja a mondás, hogy ilyen nagy szavakkal csak kivételes esetekben szabad dobálózni. Már pedig a hír mindenképpen megköveteli ezeket a jelzőket. Ahogy korábban beszámoltunk róla győzelmi reményekkel készült Pálos Tamás és Székely “Penge” Pál a Steel Páros Országos Bajnokságára, amelyet ezúttal Győrben rendeztek. Az első játéknapon egyéniben, zárásként pedig a páros versenyre került sor.

Ahogy arra számítani lehetett Székely “Penge” Pál, aki korábban sok szép sikert élt meg szombathelyi darts játékosként, ezúttal sem érte be kevesebbel. A PDC világbajnoksággal egyre jobban szemező versenyző, rendkívül magabiztosan dobálta a nyilat és végzett az első helyen.

A párosok versenyében mégis csak óvatosan kellett fogalmaznia a friss egyéni bajnoknak – aki a Police SE színeiben versenyzett – oldalán Pálos Tamással. A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület játékosa és elnöke több mint 15 éve dolgozik, hogy mindig újabb és újabb csúcsokat hódítson meg.

A rendkívül kiegyenlített mezőnyben óriásit küzdve vette az akadályokat a Pálos-Székely páros és meg sem álltak a döntőig, ahol Takács Gábor-Melisek Zsolt kettős várt rájuk. Az óriási csatát hozó, magas színvonalú összecsapás végén 6-3 arányban diadalmaskodott az SZDCSE és Budapest Police SE párosa.

A teljesen megérdemelt győzelmet volt, aki úgy aposztrofálta a versenyzők között, hogy a kemény és alázatos munka előbb vagy utóbb beérik. Erre szolgál tökéletes példaként Pálos Tamás esete is, akinek nagyon sokat köszönhet Szombathely, a honi darts sportág, hiszen nemcsak versenyzőként, de szervezőként is segédkezett öregbíteni a sportágat.

Ezúttal pedig bebizonyította azt is, hogy szakmai munka mellett nyíllal a kezében sem szabad lebecsülni, hiszen személyében új magyar bajnokkal bővült a vasi sportolók létszáma. A siker pedig remek kedvcsináló lehet a kedves olvasóknak, hiszen június végén második ízben rendezik meg Szombathelyen a Savaria Opent.

Döntő:
SZÉKELY “PENGE” PÁL (BUDAPEST POLICE SE) / PÁLOS TAMÁS (SZOMBATHELYI DCSE) – TAKÁCS GÁBOR (PRINCE OF DARTS SE) / MELISEK ZSOLT (PESTÚJHELYI SE): 6-3

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!