A 13 éves jó kötésű budapesti bokszoló korábban jégkorongozott, majd, – ahogy lenni szokott – ,,letévedt” a boxterembe és már 3 éve készül a Budapest Police SE ökölvívójaként. Edzője szerint minél többet szerepel, annál nagyobb rutint szerez majd.

– Attila elég jól szerepelt mostanában, korábban a már diákolimpián is győzött, és a serdülő magyar bajnokot is legyőzte. Az EB előtti közös felkészülés 1 hónapig tartott, a hazai elitben 3-4 bunyós volt a súlycsoportjában, de Ő harcolta ki, hogy bekerüljön a magyar válogatott utazó csapatába. A kontinens-viadalon aztán egy bronzéremmel hálálta meg a bizalmat – tájékoztatta sportoldalunkat Zámbó József edző.

Szendi a 81 kg-osok mezőnyében, Bulgáriában egy kazahot vert meg. Az ellenfele az első kettő menetben ugyanazon szinten bokszolt, mint az oroszok, aztán a 3. menetben Attila K.O-t érő ütéssel jelezte, hogy Ő a jobb. jöhetett az elődöntő, ahová a másik ágról egy orosz bokszoló jutott be. Szendi jól öklözött, egyáltalán nem került alárendelt szerepbe, viszont az ellenfele egyelőre a rutinjával még a maga javára tudta fordítani a menetek sorsát és pontozással bejutott az EB-döntőbe, Attila pedig bronzérmes lett.

 

Szendi Attila követi a versenynaptárt, versenyről-versenyre akar fejlődni, aki kíváncsi rá, hamarosan Vas megyében is láthatja, hiszen augusztusban, Kőszegen, újra a válogatott színeiben szerepelhet.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!