Az SZKKA továbbra is nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy szombathelyi tehetségeket neveljen, a 28 fős bő keretből 18 játékos szombathelyi születésű, illetve nevelésű – hangsúlyozta a szombat délután megtartott sajtótájékoztatón Pődör Zoltán klubelnök – írja a szombathelyikezilabda.hu.

– Szeretnénk megnyerni a következő NB I/B-s bajnokságot, fel akarunk jutni az elitbe, az NB I-be. A cél érdekében tett erőfeszítéseink eredményre vezettek, hiszen a korábbi hetek egyeztetései után, ma már bemutathatjuk új igazolásainkat és az utánpótlásból felkerült szombathelyi születésű, saját nevelésű játékosainkat – tájékoztatta a sajtó helyi képviselőit Pődör Zoltán, aki kiemelte, hogy mintegy 400 gyermek versenyeztetéséről kell gondoskodni ősztől, hiszen nem kevesebb, mint 27 csapatot indítunk jövőre, ez pedig óriási mennyiségű és minőségű logisztikát igényel majd!

Hozzátette: 2018/2019-ben is tovább építjük szombathelyi csapatainkat, nálunk a minőségi kézilabda mellett az is fontos, hogy többségében szombathelyi játékosok alkossák a keretet. Nos a bő, jelenleg 28 fős felnőtt kertnek 18 szombathelyi tagja is van, erre pedig méltán lehetünk büszkék!

Marosán György vezetőedző hozzászólásában megelőlegezett bizalomnak nevezte, hogy a klub őt szerződtette, illetve az is, hogy az új igazolásokkal megerősödött a játékos-állomány.

– A puzzle darabkái akkor állnak össze, ha a média, a szurkoló kés persze a szülők is odaállnak mellénk. Az SZKKA-nál eddig is fantasztikus volt a létszám, de szükséges megjegyezni, hogy nem mennyiségi képzésre van szükség, hiszen komoly szerepet szánunk mindenkinek. A fiatalok beépítése fontos és folyamatos, a fiatalok fejlesztése, a mérkőzéseken történő rendszeres szerepeltetésük pedig majd kellő tapasztalattal, rutinnal látja el őket, Érdekesség, hogy a csapat átlagéletkora 21,5 év, de mégis a bajnoki cím a cél! Nagyon sok áldozatra van szükség, július 16-tól megszűnik az ,,én”, csak a mi, a csapatérdek marad, ha ennek megfelelően tudunk idomulni, ha leadunk az egoból, akkor bajnokok leszünk, le kell adni az egoból, mert csak együtt, a szurkolókkal, a médiával együtt leszünk sikeresek – fűzte hozzá a vezetőedző, aki bátran újságolta el, hogy a 10 hetes alapozó-felkészülés, majd a hosszú és megerőltető bajnokság után, május végén műr ünnepelni akar az SZKKA.

Mayer Maja csapatkapitány már 7 éve az SZKKA játékosa, így most sem kertelte a véleményét: teljes mértékben azonosulok a klubelnök és a vezetőedző szavaival, május végén szeretnénk ünnepelni, illetve győzni.

ITT elolvashatja, mit érdemes tudni az új igazolásokról!

Az SZKKA NB I-be igyekvő csapata július 16-án kezdi meg a 10 hetes felkészülést.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!