A nagy múlttal rendelkező Kusocinski Emlékverseny keretében újból találkozott egymással a férfi kalapácsvető mezőny krémje, rajthoz állt a legutóbbi Turku-i IAAF Challenge viadal szinte teljes mezőnye. A pénteki verseny indulói között ott volt Halász Bence is, aki az EA Classic Meeting sorozatba tartozó lengyelországi viadal Chorzów-i állomásán 74,77 méteres eredménnyel – 6 cm-re az ötödiktől – a versenyszám hetedik helyén végzett – írja az atletika.hu.

Érdekesség, hogy a Turkuban elért győzelmét most egyéni csúccsal (80.63 m) megismételve, a lengyel Wojciech Nowicki végzett az első helyen, míg másodikként, a finnországi versenyhez hasonlóan honfitársa, Pawel Fajdek állhatott fel a dobogóra (80,14 m). Bronzérmes pozícióban Dilshod Nazarov zárta a viadalt (78,18 m).

A hölgyek versenyében 35 cm-re megközelítette tavaly elért egyéni csúcsát a Szombathelyi Dobó SE másik fiatal kalapácsvetője, a 22. évében járó Gyurátz Réka. A harmadik sorozatban elért 70,92 méteres dobásával, az erős mezőny hetedik legjobb eredményt érte el.

A versenyen nyolcan dobtak 70 méter felett, amelyet a tavalyi amerikai bajnok, Gwen Berry nyert meg (77,78 m) az esélyesebb lengyel Anita Wlodarczyk előtt (75,52 m) és a  harmadik helyen záró, szintén lengyel Joanna Fiodorow (74,18 m) előtt.

Mindkét magyar kalapácsvető eredménye ismét EB szint feletti teljesítmény. Halász Bence és Gyurátz Réka számára nincs pihenés, a lengyelországi versenyről hazatérve ma már Miskolcon, a U23-as országos bajnokságon állnak dobókörbe.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!