A város szélén lévő hipermarket parkolóját óriási monstrumok lepték el. Nem is csoda, hiszen egy teljes hétvégét szentelnek a látványnak. A Monster truck és kaszkadőr bemutató egykor a tengerentúlon kezdett hódítani, de az igények miatt hamar “felfalta” az öreg kontinenst is. Kis hazánkat rendszeresen járja néhány vakmerő kaszkadőr, akik elvarázsolják a piciket és nagyokat. A biztonság alapfeltétele egy ilyen shownak, csak úgy mint a benzingőz és a látványorgia. A közel másfél órás műsorban autós és motoros kaszkadőr-mutatványok váltják egymást, de pirotechnikai elemek is színesítik a repertoárt. A Monster Truck és a Dragster pedig csak a hab a tortán.

Bigfoot and Stunt rider #hungarysport #motor #bigfoot #stunt #mikeboy

Hungary Sport (@hungarysport.hu) által megosztott bejegyzés,

A műsor egyik húzó elemét Kulman Miklós szállítja. Mikeboy-t aligha kell bemutatni a honi motorsport rajongóknak. Többszörös magyar bajnokként és világbajnoki 5. helyezett stunt riderként varázsolja el a közönséget. Igaz, az aktív versenyzéstől visszavonult, de a motorozást és a nézők bűvölését nem adná fel a világ összes kincséért sem.

– 2003 óta a mindenem az extrém motorozás, de már kisgyerekként elvarázsoltak a kétkerekűk. Az elmúlt 15 évben, amit versenyzőként lehetett, elértem. Amikor a magyar bajnokságon második helyen értem be 2016-ban, úgy éreztem, itt az idő, hogy átadjam a stafétát. Tavalyelőtt hagytam fel végleg a profi versenyzéssel, de a motorozás megmaradt az életem része. Azóta járom keresztbe-hosszába az országot, hol egyedül, hol a Big-Footosokkal és egy betételemmel színesítem a produkciót.

Azért a kaszkadőrmutatvány elég veszélyes, mennyi időt készülsz egy-egy elemmel?

– Ez változó. Nem véletlenül írják ki a látványos filmek végén is, hogy profi stáb dolgozott a jeleneteken. Itt sincs másként. Ez nem úgy néz ki, hogy felpattanok a motorra és holnap már kész műsorral bűvölöm a közönséget. Ebben kőkemény órák vannak, rengeteg gyakorlással töltött idő. Nem túlzás, de évtizedek rutinja, munkája van egy-egy gyakorlatban. Ugyanakkor hozzáteszem azt is, hogy 100%-os biztonságban vagyunk mi és a nézők is. A legnagyobb probléma, ami megeshet velünk, az a gépmeghibásodás. Annak rendkívül örülök, hogy rengetegen érkeztek már az első nap. Látszik, hogy az igényes műsorra vevő a közönség is.

Richter Erika főszervező is rendkívül elégedetten nyugtázta, hogy a szombathelyi közönséget is megbabonázták a hatalmas monstrum autók. Mint elmondta a műsor struktúrájának felépítésénél odafigyeltek arra, hogy mindig megújuljanak és folyamatosan szélesítsék a repertoárt.

– Erre azért van szükség, mert kétévente térünk vissza egy adott városba és nem szeretnénk, ha azt mondaná a közönség: ezt már láttuk. Évente az ország más-más régióját támadjuk be és óriási szeretettel fogadnak minket. Ami meglepő, hogy nem lehet azt mondani, hogy csak a gyerekek vagy a felnőtt férfiakat vonzza a show. Előfordult, hogy egy nagymama egyedül érkezett és nézte meg a műsort. Nem véletlen, hogy nem lehet bekategorizálni és skatulyázni sem a bemutatót. Hatalmas tapssal köszönik meg a nézők a látványt, amiből nincs hiány. Azt pedig megtanultuk a hosszú évek alatt, hogy ami tetszik az embereknek, azt csinálni kell – hát ezért járjuk az országot. Azt mindenképpen szeretneém elmondani, hogy a csapatunk már a harmadik generációnál tart a jelenlegi XXL Monster Truck Show-t nézve és aki szeretne bennünket látni azok számára jó hír, hogy a nyarat a Balaton körül töltjük – így elérhető közelségben leszünk – mondta a Hungarysport.hu érdeklődésére Richter Erika.

Természetesen megkérdeztük a főszervezőt, hogy Ő melyik betétet szereti a showműsorból, amire mosolyogva és sejtelmesen annyit mondott: a Dragstert – hét és fél tonna két keréken. Ütős választ adott, egy sima kérdésre, nem?

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!