A mintegy nyolcvan indulót felvonultató mezőnyben egyrészt a házigazda Auto-Crash Szombathely SE, másrészt a Speed Car Auto Motor Sportegyesület Vép, valamint az Autó Sport Klub Rum pilótái képviselik a vasi színeket.
A szombathelyiek 600-as, a rumiak 200-as, a vépiek pedig 300-as rajtszámokkal versenyeznek.

 

Az időmérők 11 órakor rajtoltak, az első futamra pedig 12 órakor került sor, de még semmiről nem maradtak le, számos látványosság, így a döntő futamok is délután következnek.

 

 

 

– A roncsderbi bajnokság versenysorozatában egyébként a szombathelyi talán a legjobb, leghosszabb, legjobban belátható a sorozatban, a pilóták és a nézők is kedvelik – többek között ezt mondta el a helyszínen készített interjúnkban ifjabb Pintér Endre (Matej) főszervező, az AutoCrash Szombathely SE elnöke.

 

A szuperfutam, a széria nagy-közép-kicsi, a Lada, a Trabant, az ütközéses, az ifi és az amatőr kategóriákban cikkünk megjelenése idején is tartanak a versenyek, így 18 óráig biztosan érdemes kilátogatni, hiszen a házigazda, AutóCrash Szombathely SE és az Autó Sport Klub Rum pilótái és autócsodái mellett különböző kiegészítő programokat, látványos játékokat, a tízedik V8-as amerikai autó-bemutatót is megtekinthet az autósportok szerelmese.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!