Gyurátz Réka a kalapácsvetés (68.34 m) mellett a diszkoszvetést (45.94 m) hozta, súlylökésben (11.98 m) pedig bronzérmes lett.
A diszkosszal maradéktalanul elégedett vagyok. Az OB előtt megbeszéltük az edzőimmel, hogy a diszkoszt és a kalapácsot takarékra vesszük. Minél kevesebb dobásból kellett összehoznom elfogadható eredményt. Nos, a diszkosszal elsőre dobtam majdnem 46 métert. Szóval nem kellett többet dobnom. Kalapáccsal harmadikra értem el a 68 métert. Emiatt egy kicsi hiányérzetem van már. Bátrabb kezdéssel hamarabb összejöhetett volna. A súlylökés okozta a legnagyobb csalódást nekem. Ha normálisan megcsináltam volna az alap technikai dolgokat, akor biztos hogy kb. fél méterrel nagyobbat lökök és akkor második is lehettem volna. A takarékoskodás egyébként azért volt mert az elmúlt pár napban nem tudtam sokat pihenni. Nagyjából mindig úton voltam vagy versenyeztem. Ez a ,,sorozat” tovább folytatódik – válaszolt érdeklődésünkre Gyurátz Réka.

Halász Bence a kalapácsvetésben (77.07 m) és a diszkoszvetésben (54.72 m) diadalmaskodott, súlylökésben (15.81 m) pedig ezüstérmet szerzett.
– Természetesen elégedett vagyok a 77.07 méteres dobásommal, éreztem és tudtam, hogy menni fog, mert jól ereztem magam már előző nap, a diszkoszvetésnél is. Ki akartam javítani a nem túl fényesen sikerült lengyel versenyemet is. Az első két dobásom után mondta a mesteredzőm, hogy ne is dobjak többet, de én szerettem volna kicsit kockáztatni, ami majdnem be is jött, voltak ugyanis 78 méter fölötti dobásaim apró kilépéssel. Most keményen visszaállunk a munkába, aztán legközelebb Székesfehérváron állok majd dobókörbe, a jövő hétvégén – felelte megkeresésünkre Halász Bence. 

Az eredmények ITT böngészhetők.

A kemény sorozat tovább folytatódik Gyurátz Réka ma már Ostravában áll dobókörbe. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!