Klubvezetőként hosszú évek óta irányítja a Skorpió Box Clubot, az utánpótláskorú fiatalok nevelése és felkészítése mellett. Munkájának szellemiségét mi sem bizonyítja jobban, hogy tanítványai közül többen is a válogatott keretének tagjai. Azonban nemcsak vezetőként és trénerként, hanem szervezőként is bizonyít évről-évre. A hétvégén került sor a VIII. Hauer Lajos Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyre és pofon-party-ra, amely kiváló hangulatban telt. Olyan szinten kinőtte magát a rendezvény, hogy nemcsak a régióból, hanem több honi klub öklözője, valamint osztrák, szlovák és szlovén versenyző is érkezett a vasi megyeszékhelyre.

A rendezvény sikerének hátteréről beszélgettünk a főszervezővel, valamint betekintést nyerhettünk a Skorpió BC mindennapi életébe is.

– Nagyon jó mérkőzéseket láthatott a közönség. A nap első felében a gyerekek léptek a ringbe, ezzel bizonyítási lehetőséget kaptak a legkisebb Skorpiós öklözőink. Látva a produkciójukat elmondhatom, hogy számolni kell velük is. Az ünnepélyes megnyitót követően szorítóba lépett Oláh-Vadász Zoltán (48 kg), Muhovics Milán (52 kg), Pörge Bálint (60 kg) és Döbrösi Ádám (+91 kg) is. Mindannyian remekül bokszoltak, bizonyították újfent, hogy joggal vívták ki a válogatott kerettagságot. Mindent összegezve elmondható, hogy kiválóan sikerült az emlékversenyünk, ezt a szépszámú közönség is megerősítette.

Ugyanakkor itt szeretném megragadni a lehetőséget, hogy megköszönjem a támogatóink és a szombathelyi önkormányzat segítségét, hogy ilyen színvonalas emlékversenyt sikerült tető alá hoznunk. Külön hálánkat szeretném kifejezni a Haladás vezetőségének, akik a rendezvényünknek otthont biztosítottak az új sportkomplexumban, ezzel bizonyítva, hogy a minőségi ökölvívó-mérkőzések lebonyolítására is tökéletesen alkalmas a létesítmény – zárta gondolatait Varga Roland.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!