Csak úgy, mint négy éve, úgy most is nagy meglepetést okozott, hogy az aktuális világbajnok csak szenved. 2014-ben Spanyolország, most pedig Németország az a válogatott, amely a végső győzelemre is esélyes. Ennek ellenére hiába játszott jobban és alakított ki több helyzetet, nem sikerült győzniük első csoportmérkőzésükön.

Már az első félidőben több kaput eltaláló lövés volt, mint más mérkőzéseken összesen. Magas színvonalú, élvezetes 45 percet hozott a Németország-Mexikó összecsapás. Hernandez révén próbált veszélyeztetni a közép-amerikai csapat is, amely nem jött zavarba a sokkal nagyobb nevekkel teletűzdelt germánok láttán. Mindkét kapu többször forgott veszélyben, de Neuer és Ochoa állta a sarat. Aztán a 35. perc végén megindult Chicarito és szépen tálalt Lozano elé, aki egy csel után nyolc méterről lőtt a kapuba. Szinte azonnal jöhetett volna a válasz is, de Kroos lökete a lécen csattant. Nagyon emlékezetes félidőt produkáltak a csapatok.

A második játékrész viszont úgy alakult, ahogy a legtöbben várhatták. Mindent elsöprő német lendület, hatalmas iram diktálása mellett, a mexikói védők pedig hősiesen hárították el a lövéseket. Amikor pedig úgy alakult, akkor néhány kontrát is vezettek a közép-amerikaiak. Layun egymaga két-három gólt is szerezhetett volna, csak úgy, mint a németek, akik 21 kapu irányába leadott lövéssel veszélyeztettek. Joahim Löw hiába cserélt három támadót is a pályára, hol a védők, hol Ochoa hárított, ha pedig ők verve voltak, akkor a germán csatárok nem voltak kellően pontosak.

A végeredmény így ugyanannyi lett, mint a Szerbia-Costa Rica összecsapáson, de óriási a minőségbeli különbség a kora esti mérkőzés javára. Mexikó ezzel a sikerrel a csoport élén áll, a németeknek pedig nyerniük kell hátralévő találkozóit, ha nem szeretnének idő előtt búcsúzni.

NÉMETORSZÁG–MEXIKÓ 0–1 (0–1)

NÉMETORSZÁG: Neuer – Kimmich, Boateng, Hummels, Plattenhardt (Gomez, 79.) – Khedira (Reus, 60.), Kroos – Müller, Özil, Draxler – Werner (Brandt, 86.).
Szövetségi kapitány: Joachim Löw

MEXIKÓ: Ochoa – Moreno, Ayala, Gallardo, Salcedo – Herrera, Guardado (Márquez, 74.), Layún – Lozano (Jiménez, 66.), Vela (Álvarez, 58.), J. Hernández.
Szövetségi kapitány: Juan Carlos Osorio

Gólszerző: Lozano (35.)
Sárga lap: T. Müller (83.), Hummels (84.) ill. Moreno (40.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!