Alig néhány hete, hogy a Mezőkövesd felett aratott 1-0-ás sikerrel meghosszabbította az élvonalbeli tagságát és végzett a 8. helyen a Szombathelyi Swietelsky-Haladás férfi labdarúgó együttese. Ezt követően megkapták a nyári pihenőjüket a játékosok, hogy június 18-án megkezdjék felkészülésüket a következő évadra.

A rendkívül rövid szünet annak is köszönhető, hogy július végén elstartol az OTP Bank Liga 2018/19-es szezonja. Ráadásul alig négy hét alatt kell megerősíteni és ütőképessé tenni a zöld-fehéreket a Hipp mester vezette szakmai stábnak. Amúgy a vezetőség eddig sem tétlenkedett, hiszen gőzerővel dolgoznak a keret kialakításán. Sok próbajátékos érkezhet a Rohonci útra, de a vezetőedző elmondása szerint csak azok kaphatnak szerződést, akik valóban erősítést jelentenek.

Az első edzést a Haladás Sportkomplexumban tartották, ahol külön dolgoztak a kapusok és a mezőnyjátékosok is. Jakab Csaba kapusedzővel Rózsa Dániel, Gyurján Márton és Lévay Gergely készült. Michal Hipp irányításával pedig a fitneszteremben kondicionáló és súlyzós gyakorlatokat végeztek a játékosok. Ott volt az első edzésen Jagodics Márk, Kovács Lóránt, a csapat új igazolása Tamás László, valamint az első próbajátékos Fazakas Géza is, aki megfordult a Honvéd, a BKV Előre és a Sopron csapatában is.

Néhány játékos a vezetőedző engedélyével még igazoltan távol volt az edzéslátogatás alól, azonban hamarosan mindenki megkezdi a munkát. A viszonylag rövid felkészülés alatt több edzőmérkőzést is játszik majd a Haladás, amelyről beszámolunk majd a Hungarysport hasábjain is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!