Ahogy azt a mai nap folyamán már korábban megírtuk, mind a Portugál, mind pedig Uruguay nehezen hozta a kötelezőnek tűnő meccsét a labdarúgó világbajnokságon.

Az említett csapatok már a második csoportmérkőzésüket játszották, Cristiano Ronaldo egyszeri villanása hozta meg végül a 3 pontot Marokkó ellen, míg Uruguaynál Luis Suarez volt a megmentő.

Az esti meccsen a spanyolokon volt a sors, akik döbbenetes labdatartási fölényt produkáltak, volt, hogy 84-16%-ban volt Fernando Hierro együttesénél a játékszer, ám gólt, sőt igazi helyzeteket sem nagyon tudtak kialakítani.

A második félidőben aztán egy fokozattal gyorsabban járatták a labdát a hispánok, ennek pedig az 54. percben lett meg az eredménye, amikor is Andrés Iniesta nagyon okosan tartotta meg a labdát az ellenfél térfelén, majd remekül játszotta meg a tizenhatoson belül helyezkedő Diego Costat, akire a visszafutó védő rárúgta a labdát, ami aztán az iráni kapuban kötött ki.

Costának ez volt a 3 gólja a vb-n, ezzel felzárkózott a szintén három találattal rendelkező Cheryshev mellé, ám eggyel még mindig elmarad Cristiano Ronaldotól, aki 4 gólt termelt két meccs alatt.

Irán a bekapott gólig csak a saját tizenhatosát őrizte 10 emberrel, ám ezután hirtelen megtáltosodtak, és két ízben is nagy helyzetbe kerültek, ám nem sikerült nekik pontosan befejezni a helyzeteiket, pontosabban egyszer igen, amikor be is került a labda a spanyol kapuba, ám leshelyzet miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A mai végeredmények:
Portugália 1:0 Marokkó (Cristiano Ronaldo)
Uruguay 1:0 Szaúd-Arábia (Luis Suarez)
Spanyolország 1:0 Irán (Diego Costa)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!