Alig 20 esztendős és a fél világ ismeri már a nevét. Igaz, annak kiejtésével a legtöbben bakot lőnek, de ezen csak jóízűen nevet Seregély Gyöngyi. A répcelaki Rakurai Dojo versenyzője korábban már u21-es Európa-bajnoki címet szerzett, azonban néhány nappal ezelőtt, már a felnőttek között is letette névjegyét. A Shinkyokushin karate kontinensviadalnak Lengyelország adott otthont, ahová több száz sportoló érkezett Azerbajdzsántól egészen Spanyolországig. Az indulók között pedig ott volt a félelmetes hírnevet kiharcoló répcelaki versenyző is.

Milyen reményekkel indultál az útnak?

– Őszintén szólva nem tudtam, hogy pontosan mi vár rám. Egyrészt tavaly az érettségi miatt nem lehettem ott a felnőttek Európa-bajnokságán, másrészt nem volt sok időm a felkészülésre. Idén egyébként szakmai vizsgákat kellett tennem, de úgy éreztem, az edzés, utazás és a verseny már belefér. Az igaz, hogy az U21-es mezőnyben aranyérmes voltam, de ez több szempontból is más volt. Súlycsoportot váltottam (jelenleg a 65 kilogrammosok mezőnyét erősíti Gyöngyi – a szerk.) valamint az egyik legfiatalabbként, kevés tapasztalattal felruházott versenyző voltam.

Mégis komoly ellenfeleket győztél le!

– Ennek nagyon örültem én is. Igazából, szerintem már az is sokat nyomott a latba, hogy nem izgultam. Első nagyobb nemzetközi versenyemen szinte remegtem, annyira izgatott voltam. Ennek Lengyelországban már nyoma sem volt.

Elégedett vagy a harmadik hellyel?

– Vegyesen az érzéseim. Egyfelől nagyon boldog vagyok, hogy az első felnőtt versenyen bronzérmes lettem, ráadásul a hazai közönség támogatását élvező és az első helyig meg sem álló riválisomtól kaptam csak ki. Ezért nagyon értékes az elért helyezés. Ugyanakkor arra azért kíváncsi lennék, hogy mire vittem volna, ha több időm jut az edzésekre, felkészülésre.

Legközelebb mely versenyen láthatunk téged?

– Ez is jó kérdés, hiszen idén novemberben pont a fővárosban, Budapesten lesz az U21-es Eb. Ezen azonban nem indulhatok, hiszen a felnőttek között immár érmes vagyok. Ezért csak az OPEN, az úgy nevezett nyílt bajnokságon indulhatok, ott viszont igazi nagyágyúk is lesznek. Ráadásul világbajnoki kvalifikációként is szolgál. Szóval nagyon valószínű, hogy ott találkozunk.

Nem illik ilyet kérdezni, én mégis megteszem: beteljesült azzal az álmod, hogy felnőttek között is érmet szereztél?

– Részben. Az ember mindig újabb és újabb célokat kell, hogy kitűzzön. Nagyon örülök, hogy sikerült megszereznem ezt a bronzérmet, de már a tanítás is belépett az életembe. Azt is nagyon élvezem. Ahogy a kisgyerekek csillogó tekintettel néznek, vagy hallgatják, ha mesélek nekik. Az pedig nagyon szívmelengető pillanat, amikor látom őket fejlődni. Bizony egyik-másik gyermekben ott a tehetség és a lehetőség, hogy Ők is érmeket szerezzenek egy kontinensviadalon.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!