Mi a közös a Hertha BSC, a Chelsea, a Benfica, az Anderlecht valamint az Illés Akadémia-Haladás korosztályos csapataiban? Mindegyik együttes megnyerte hazájának U19-es bajnokságát, ezzel pedig jogot formáltak arra, hogy ősszel részt vegyenek az UEFA Youth League-ben, amit UEFA Ifjúsági Ligaként valamint U19-es Bajnokok Ligájaként ismerhetünk.

Az Illés Akadémia fiataljainak diadalmenetéről megemlékeztek a Haladás-Mezőkövesd mérkőzést megelőzően is. A szombathelyiek rendkívül magabiztosan játszottak az egész bajnokság során és a lejátszott 28 találkozóból 19 alkalommal hagyták el győztesen a pályát. A megszerzett 60 pont pedig elegendőnek bizonyult az aranyéremért zajló versenyfutásban.

A Honvéd hasonló korban lévő labdarúgói 3, míg a Puskás Akadémia sportolói 13 egységgel gyűjtöttek kevesebbet, mint a zöld-fehérek. Bár a 2018-2019-es Ifjúsági Ligának a sorsolására még várni kell, az UEFA honlapján már látható, hogy mely csapatokkal kerülhetnek össze a szombathelyiek. Spanyolországból, Angliából, Németországból és Olaszországból négy-négy együttes képviseli hazáját.

A nívóra nem lehet panasz, hiszen a Barcelona címvédőként kerül a kalapba, de a katalánok mellett ott lesz a Bayern München, a Manchester United, a Juventus is. A sorsolásig szeptember 4-ig még várni kell, az viszont biztos, hogy az első kört 2018. október 3-án rendezik majd.

Igazán illusztris körbe jutottak a szombathelyi labdarúgók, akik valószínűleg a Haladás Sportkomplexumban vívhatják mérkőzéseiket. A legutóbbi U19-es Bajnokok Ligáját egyébként a Barcelona nyerte, miután magabiztos teljesítménnyel, 3-0 arányban győzték le az angol Chelsea együttesét.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!