A sajtótájékoztató résztvevői, a házigazda Haladás részéről Michal Hipp vezetőedző, Pinte Attila asszisztens edző, Vörös Csaba technikai vezető, Németh Márió labdarúgó, valamint Király Gábor, a Haladás válogatottsági rekorder kapusa is egyetértett abban, hogy a jövő szombaton, azaz július 7-én rendezendő 4 csapatos torna jól illeszkedik a szombathelyi zöld-fehérek felkészülési programjába.

Király Gábor, a torna elindítója szerint a lényeg az elmúlt 15 év alatt, mit sem változott, vagyis, hogy a felkészülési időszakban, egy nap alatt minél több játékost, akár 2 komplett tizenegyet is ki lehessen próbálni.

– Sokszor nagyon nehéz megszervezni, hogy minőségi mezőny legyen jelen. Ugyanakkor érdekesség, hogy a 15 év alatt még egy csapat sem kapta meg véglegesen a 120 cm magas impozáns serleget, hiszen senki egymás után háromszor még nem tudta elhódítani ezt a kupát. A Vasas és a Paks már közel állt ehhez, de nekik sem sikerült, egyszer majd talán a Halinak összejön – fogalmazott Király Gábor.

 

Elhangzott, hogy a Királysport munkatársai és a Haladás nélkül nem élhette volna meg a Király Kupa ezt a szép jubileumot, hiszen minden alkalommal résztvevői voltak a tornának, másrészt a szervezésbe is besegítettek.

 

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a hazai labdarúgás olyan kiemelkedő személyiségei vettek már részt díszvendégként a Király Kupán, mint Mészöly Kálmán, Lothar Matthäus, Bozsik Péter, Détári Lajos, Grosics Gyula, Róth Antal, Puhl Sándor, Dinnyés Márton, Buzánszki Jenő, Egervári Sándor, Illés Béla, Palotai Károly vagy éppen Németh Gábor.

A kemény edzések miatt saját magát fáradtnak nevező Németh Márió, a Hali saját nevelésű játékosa elmondta, hogy 2014-ben a kupagyőztes csapat tagja volt, akkor 2 gólt is lőtt és idén ezt a teljesítményt szeretné megismételni és a Halival szeretné megnyerni újra a kupát is.

A Király Kupa lebonyolításának technikai részleteiről, a torna programjáról, a közlekedés, illetve a parkolás rendjéről majd a torna előtti napokban olvashatnak sportoldalunkon.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!