Némiképp meglepetésre Dánia volt Horvátország ellenfele és a szurkolókjoggal reménykedtek egy izgalmas találkozóban. Nem is kellett csalódniuk, hiszen már az első percben Jörgensen révén megszerezte a vezetést a dán válogatott. Azonban sokáig nem örülhettek a fehér mezesek, mert szinte azonnal jött a válasz.

Madzukic elé pattant egy labda szerencsés körülmények között, a támadó azonban nem hibázott és négy perc leforgása alatt már 1-1 állt az eredményjelző. Joggal reménykedtek a szurkolók a hasonló folytatásban. Azonban a magas színvonalú kezdés után szép lassan kisebb sebességi fokozatra kapcsolatak a csapatok.

A horvátok esélyesként várták a mérkőzést, irányították az első félidőt, ritkán forogtak csak veszélyben a kapuk. A dánok pedig igyekeztek minden ellentámadásból komoly helyzetet kialakítani. Ezzel az adok-kapok jellegű játékkal gyorsan el is telt az első 45 perc. A remény maradt csak, hogy ennél csak jobb jöhet, de sajnos csalódni kellett a semleges szurkolóknak.

Ugyanis nemcsak, hogy nem változott a színvonal, hanem szabályosan zuhanórepülésbe kezdett. A passzolgatás mellett szinte teljesen feladták a csapatok a támadásokat, nem véletlen, hogy Cornelius a lecseréléséig összesen 9 alkalommal ért labdához. A dánok támadója 66 percet töltött a pályán. Ez több, mint beszédes adat.

Az utolsó 10 percre aztán felébredtek a csapatok – köszönhetően a szurkolók fülsiketítő füttykoncertjének – egy-egy helyzettel jelezték, hogy még a pályán vannak. Sok hasonlóság volt a kora esti derbihez képest, mert mindkét gárda a biztosra játszott és már a hosszabbításban, büntetőrúgásban reménykedtek.

Majd négy perccel a vége előtt Luka Modric egy forintos labdát adott Rebic-nek, akit buktattak. A megítélt tizenegyest a horvátok kapitánya végezte el, de rendkívül gyatrán tette, így Kasper Schmeichel bravúrral megfogta a lövést. Következhetett tehát a büntetőpárbaj.

Az első körben Eriksen kísérletét a kapufa segítségével hárította Subasic, de nem örülhettek a horvátok, mert Schmeichel is védte Badelj tizenegyesét. Kjaer és Kramaric párosa nem hibázott. Csak úgy, mint Krohn-Dehli valamint Luka Modric, aki korábban rontott már büntetőt a hosszabbítás során. Majd ismét egy kihagyott büntető – Subasic hárította Schone kísérletét. Pivaric viszont nem élt a lehetőséggel, mert a horvátok védőjének lövését Schmeichel ütötte ki. Jörgensen nem bírta az idegek harcát, legyőzte a dán támadót a kapus. Rakitic lába viszont nem remegett meg, így 120 percnyi játék és büntetőrúgást követően jutott tovább Horvátország.

Horvátország – Dánia 1-1 (1-1, 1-1) büntetők után: 3-2

Horvátország: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic (Pivaric) – Rakitic, Brozovic (Kovacic) – Rebic, Modric, Perisic (Kramaric) – Mandzukic (Badelj).

Dánia: Schmeichel – Knudsen, Kjaer, M. Jörgensen, Dalsgaard – Christiansen (Schone), Delaney (Krohn-Dehli), Eriksen – Poulsen, Cornelius (N. Jörgensen), Braithwaite (Sisto).

Gólszerző: Mandzukic illetve M.Jörgensen

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!