A kétszeres olimpiai, háromszoros világbajnok, világcsúcstartó dobóatléta az utolsó kísérletére elért 74.63 méterrel győzött vasárnap Székesfehérváron. A lengyel kalapácsvető – a világon az első és eddig egyetlen, aki a nők mezőnyében 80 méter fölé került – mostani sikerével már ötször nyerte meg a Gyulai Memorialt, melyen 78.10 méterrel tartja a versenycsúcsot – írja az atletika.hu.

Ezúttal a második helyen a fehérorosz Hanna Malisik végzett (73.02), harmadikként a lengyel Malwina Kopron zárt (71.94). Gyurátz Réka 69.32-vel nyolcadik, Orbán Éva 60.31-gyel kilencedik lett.

– Vegyesek az érzéseim. Az első három sorozatban egészen jól mozogtam. Aztán már görcsösebben akartam javítani, így persze adódtak technikai problémák. Viszont életemben először kerültem be a legjobb 8 közé a Gyulain, szóval boldog vagyok. Jó érzés az is, hogy egy 69 méteres eredmény miatt úgymond szomorkodunk – értékelte honlapunknak a vasárnapi versenyt Gyurátz Réka.

A vasárnap másik nemzetközi versenyszámában, női 3000 méter akadályon etióp győztest avattak, Weynshet Ansa személyében, aki 9:40.89 perccel volt a leggyorsabb. Kácser Zita (10:02.32) egyéni legjobbjával hetedik, Tóth Lili Anna (10:08.13) nyolcadik, Kószás Kriszta (10:33.10) tizedik lett.

Ma délután a férfi kalapácsvetők mezőnyében Németh Zsolt és Németh László másik nagyon sikeres tanítványa, Halász Bence (Dobó SE) is dobókörbe lép. A 15 órakor kezdődő verseny eredményeiről honlapunkon élőben értesülhet!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!