A sport egészségessé tesz, szervezetünket ellenállóbbá varázsolja a baktériumok ellen és kiváló közérzetet biztosít. Épp ezért gondolta úgy a kezdet-kezdetén a Szombathelyi Futóklub néhány tagja, hogy összefognak és megpróbálják az embereket kocogásra ösztönözni. Néhány hónappal korábban, így került sor az első éjszakai kocogásra a Csónakázó-tó partján.

A néhány tucat ember jó hírét vitte a kezdeményezéshez és azóta már két másik rendezvényen hódolhattak kedvtelésüknek az amatőr vagy épp profi sportolók. Június utolsó napján a megszokott helyszínen már a negyedik Éjszakai Futásra került sor és a várakozásoknak megfelelően, ezúttal is több százan érkeztek a Csónakázó-tó parkolójába.

Hiába a futball világbajnokság nyolcaddöntője, rengetegen jöttek és Pátkai Attila gondolatait követően megkezdődött a kocogás. Ezúttal is voltak, akik több kilométert tűztek ki célul, azonban akadtak olyanok is, akik csak sétáltak kutyájuk kíséretében. Persze nem maradhattak otthon a kisgyerekek sem, akik nagyon élvezték, hogy ezúttal nem kell olyan korán lefeküdni, hanem anyuval és apuval ledolgozhatták a vacsorát!

A szervezők újítást is terveznek a következő alkalomra. Pátkai Attila elmondta, hogy augusztusban már nemcsak a Csónakázó-tó környékét bűvölnék el a fejlámpával, villogóval, hanem a belvárosban, a közlekedési szabályok betartásával róhatják az érdeklődők a kilométereket. Csábítóan hangzik, így ezt az alkalmat mi sem hagyhatjuk ki!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!