Szerda délelőtt a Deck Bisztró adott otthont a 34. Vasi Vasember sajtótájékoztatójának, ahol július 7-i versennyel kapcsolatosan sok, érdekes információval gazdagodtunk. A töretlen népszerűségnek örvendő versenyt először még 1984-ben rendezték meg, ezzel kiérdemelte a város, hogy a triatlon bölcsőjének nevezzék. A megmérettetésre azóta már nemcsak amatőr, hanem profi sportolók is érkeznek és idén ismét amatőr országos bajnokságnak is otthont ad.

A sajtótájékoztatót Dr. Puskás Tivadar, Szombathely város polgármesterének köszöntője nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a Vasi Vasember még a Magyar Triatlon Szövetség megalakulása előtt megkezdte hódító útját. Nem véletlen, hogy ennyire népszerű és már a határon túlról is rendszeresen érkeznek sportolók.

Ezt követően Kapolcsi Imre emlékezett vissza a régmúlt időkre. A 69 éves sportember – Dr. Bálint Mihály és Garami Árpád mellett – az eddigi versenyeken mindig részt vett. Felidézte az első vasembert és örömét fejezte ki, hogy egy kisebb hullámvölgyet követően ismét régi fényében tündökölhet a triatlon szakág Szombathelyen is, valamint egyre többen érkeznek a megmérettetésre.

Ezt követően Kalmár Attila, a Pannon Sport ügyvezetője tájékoztatott mindenkit a versenyről. Idén néhány apróbb módosításra kerül sor. A megmérettetés távja nem változik, hiszen ezúttal is 1500 méter úszást, 40 kilométer kerékpározást és 10 kilométer futást kell teljesíteniük a sportembereknek. Örömteli, hogy az idei vasemberre 10 százalékkal emelkedett a nevezők száma, így rekordszámú résztvevő várható. Az 558 jelentkezők között profik és amatőrök is egyaránt vannak.

A verseny rajtja a tavaly már jól debütált Bartók Béla körúton lesz. A versenyközpontot pedig a Fedett Uszodával szemben lévő füves területen találják a sportolók. A nagy létszám miatt a depó ezúttal az uszoda parkolójában lesz, amit a verseny idejére lezárnak. Aki mégis autóval érkezne, akár az uszodába látogatna, azok a Claudius Hotel melletti kavicsos parkolóban zárhatják le gépjárműveiket. Fontos információ, hogy a verseny ideje alatt 6:00-18:00 óra között a Kenderesi úton és az Oladi kishíd közötti útszakaszon forgalomlassításra kell számítani!

Érdekesség, hogy a versenyzők ezúttal is kapnak rajtcsomagot, amely a póló mellett tartalmaz sportzsákot, gyümölcsöt, energiaitalt, étel és ital kuponokat is. Valamint idén először a célvonalnál, mindenki befutóéremmel fog gazdagodni.

Az abszolút női 1-3. és a férfi 1-6. helyezettjei pénzdíjban részesülnek. A verseny összdíjazása 360.000 Forint lesz. A 34. Vasi Vasember triatlonverseny a Magyar Triatlon Szövetség, a Pannon Sport, a Vasivíz Zrt. valamint a Szombathelyi Önkormányzat összefogásával valósulhatott meg.

34. Vasi Vasember

Úszás: 1500 méter a Csónakázó tó szigete körül, a bójákkal kijelölt útvonalon (2 kör)

Kerékpározás: 40 kilométer – útvonala: Szombathely, Kenderesi út – Bartók Béla krt. – Brenner Tóbiás krt. – Külső Nárai út – Nárai – Pornóapáti – Horvátlövő – Vaskeresztes – Felsőcsatár – Narda – Torony – Sé – Szombathely, Dolgozók útja – Kenderesi u.
A pálya technikás, dombvidéki útvonal – a pályán útvonal biztosítással. Figyelem, majdnem 300 méteres szintkülönbséggel kell számolni!

Futás: 10 kilométer – útvonal: Versenyközpont – Kenderesi u. – Bartók Béla krt. – Árpád u. – Múzeumfalu – Kenderesi u. – Versenyközpont (4 kör)

A nevezések miatt és a tumultus elkerülése érdekében három szakaszban indulnak a versenyzők:
11:00 – Férfiak
11:15 – Szenior férfiak és a váltók
11:30 – Hölgyek

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!