A hétfői napon hivatalosan is biztossá vált, hogy Babos Tímea a női teniszezők páros-világranglistájának élére állt. 

A magyar sportoló a Nemzeti Sportnak adott interjút, amelyet változatlan formában közlünk.

– Hetek, hónapok óta benne volt a pakliban, hogy ön lesz a világelső párosban, de most már egészen biztos, nem veheti el öntől senki. Mit érez, ha arra gondol, hétfőtől ott lesz az egyes a neve mellett?
– Örülök, hogy újabb magyar tenisztörténelmet írtam – kezdte a Nemzeti Sportnak Babos Tímea. – Ettől függetlenül az egész versenyen nem azt néztem, hogy a többiek milyen eredményeket érnek el, hanem azt, hogy mi meddig jutunk el, márpedig a legjobb nyolc között vagyunk. Nem mások adták oda ezt a világelsőséget, én szereztem meg magamnak az elmúlt egy év kemény munkájával. Tavaly a szingapúri világbajnokság előtt arról beszéltünk az edzőmmel, Thomas Drouet-val, hogy harmadjára már a trófea a cél. Ez sikerült, utána pedig azt tűztük ki, hogy párosban legyek világelső és Grand Slam-győztes. Boldog vagyok, hogy elértük ezeket a célokat, rengeteget dolgoztunk érte.

– Hogyan tudta meg, hogy világelső lesz?
– Azt tudtam, hogy csak akkor nem leszek első hétfőtől, ha Hlaváckováék megnyerik a döntőt, mi pedig nem jutunk a legjobb négy közé. A mellettünk lévő pályán játszottak, szóval amikor ránéztem, hogyan áll az előttünk lévő férfimeccs, láttam, hogy kikaptak, akkor biztossá vált.

– Jól jött ez az információ a mérkőzés előtt, vagy némileg elterelte a gondolatait?
– Nem, egyáltalán nem, talán adott is kis extra löketet. Elsősorban azért jöttem Wimbledonba, hogy minél messzebb jussak, hogy ez világelsőséggel jár, az bónusz. Örülök, hogy kifejezetten jól ment most is a játék, sima két szettben tudtunk nyerni, ez az igazán fontos.

– Tehát nem hívta körbe az ismerőseit, hogy „hahó, világelső vagyok”?
– Egyelőre szeretném a páros versenyt sikerrel befejezni. Kedden nem játszom, lesz egy WTA-fotózásom, elhozzák a világelsőnek járó trófeát. Ez engem is meglepett, mert azt hittem, megvárják a torna végét, erre a meccs után vártak, hogy tudom-e, világelső leszek hétfőtől. Szóval ez annyira nem hivatalos, hogy hivatalos.

– És nyilván az lenne a megkoronázása, ha megnyernék Mladenoviccsal a wimbledoni finálét.
– Igen, bár nyilván egyre nehezebbek lesznek a mérkőzéseink, kiváló ellenfelek következnek. Viszont nekünk Kikivel elég jó a mutatónk Wimbledonban, tizennégy meccset nyertünk meg, kettőt buktunk el.

– Mi lehet majd a következő cél párosban? Az év végi világelsőség?
– Igen, abszolút ez célom.

Közben tegnap már a díjátadóra is sor került, a teniszező pedig boldogan pózolt az új trófeával.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!