A bronzmérkőzést megelőző, az angol válogatott által tartott sajtótájékoztatón Gareth Southgate szövetségi kapitány kiemelte, hogy nem volt könnyű dolguk felkészülni a meccsre – olvasható az nso.hu-n.

– Mentális szempontból nehéz napokon vagyunk túl. Húszpercnyire voltunk a világbajnoki döntőtől, és ezzel a céllal utaztunk Oroszországba. Érzelmileg megviselt minket az utóbbi néhány nap, de biztosítottam a játékosokat arról, hogy csodálatosan teljesítenek, megtiszteltetés velük dolgozni. Magunknak és a szurkolóknak is tartozunk annyival, hogy jól zárjuk a tornát – fogalmazott Southgate, aki nem tervez sok változtatást.

– Mindenki játszani akar, ám nem jó ötlet olyan embert játszatni, aki az energiatartalékai végéhez ért. Nem ugyanaz lesz a kezdő tizenegy, mint szerdán, de a lehetséges legkevesebb változtatást szeretném végrehajtani. Hatalmas motivációval lépünk pályára, esélyünk van érmet szerezni a világbajnokságon, ami eddig csupán egyetlen angol csapatnak sikerült. Belgium varázslatos utazást él meg, és hozzánk hasonlóan szeretné jól befejezni a viadalt. Kiváló futballistái vannak, remek teszt lesz számunkra a szombati meccs. Topcsapatot még nem győztünk le, így meg kell ragadnunk minden előttünk adódó lehetőséget – tette hozzá az angolok mestere.

A szombati vb-bronzmeccset megelőzően a belgák részéről Roberto Martínez nyilatkozott.
Nyerni akarunk! Ez a torna csodálatos élmény volt, a játékosok és mindenki más a csapatban nagyszerű munkát végzett. A szurkolók megérdemlik, hogy győzelemmel zárjuk a vébét, amely új szintre emelte a belga futballt. Mindent beleadunk, a bronzérem történelmi siker lenne Belgiumnak. Eden Hazard nagyszerű vezér, ő az egyik legkomplettebb játékos – mondta a spanyol szakember, aki a megjegyzései alapján nem fog tartalékolni a szombati mérkőzésen, és a legerősebb kezdőcsapatát küldi pályára.

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
BRONZMÉRKŐZÉS
Szombat, 16.00: Belgium–Anglia (Szentpétervár) (Tv: M4 Sport)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!