A kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert sikerével zárult vasárnap a gyorsasági kamion Európa-bajnokság szlovákiai állomása. Ennek ellenére nem indult jól a versenyhétvége a szombathelyi pilóta számára, hiszen a szombati futamokon “csak” a negyedik helyen ért célba. Azonban sebességtúllépés miatt még büntetést is kapott, így végül hatodik lett.

A Tankpool24-Mercedes pilótája ennek ellenére is optimista maradt és volt is miért reménykedni, hiszen remekül vezetett a két futamon. A Slovakia Ringen végig taktikusan haladt, érezhető volt, hogy meglepetésre készül. A vasárnapi első futamon még negyedik volt, aztán az utolsó versenyét magabiztosan megnyerte. Teljesen megérdemelten szerzett 33 pontot Szlovákiában.

Ezzel pedig összetettben már 121 egységet számlál Kiss Norbert, aki az idény negyedik versenyhétvégéjét követően összetettben már a harmadik helyen áll. A következő futamig még lesz idő készülni, hangolni a kamiont, mert a csehországi versenynek, amelynek Most ad otthont, szeptember 1-jén és 2-án rendezik. Ezután a belgiumi Zolder és a franciaországi Le Mans következik, a szezonzáró hétvégére a spanyolországi Jaramában kerül sor.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!