Horvátország a labdarúgásuk történetének legfényesebb sikerét érte el azzal, hogy bejutottak a 2018-as oroszországi labdarúgó világbajnokság döntőjébe. Luka Modric vezette együttes végül alulmaradt Franciaországgal szemben, de nem vallottak szégyent és bár a lefújás után csalódottak voltak, a hazatérés kárpótolta őket. Több mint félmillió szurkoló köszöntötte őket.

Azonban nem csak Horvátországban szorítottak a sikerért. Vas megyében több községben is közös szurkolást szerveztek. Szentpéterfán szinte minden a francia-horvát vb-fináléról szólt vasárnap és még hétfőn is. A döntőt ugyanis a falu apraja-nagyja egy sörsátorban tekintették meg. Nem hiányozhatott a kivetítő, a horvát zászló és természetesen a sör sem.

A helyszínen volt a Haladás Szurkoló Kör vezetője Keringer Zsolt is, aki a döntőre egy gyönyörű Perisic mezt húzott fel. A felső kalandos úton került a zöld-fehér klubért is szorító Keringer Zsolthoz. Még 2016-ben Guzmics Richárd cserélte el a mezt. A találkozó végül 4-2 arányban a franciák javára dőlt el, de a hangulatra nem lehetett panasz Szentpéterfán, ahol mindenki torkaszakadtából buzdította Vidáékat

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!