A III. OMV-Kupa nemzetközi férfi utánpótlás tornának, akárcsak az augusztusi világbajnokságnak, Szombathely ad otthont. A háromnapos viadalon Horváth János szövetségi kapitány tanítványai Horvátország, Kanada és Olaszország korosztályos nemzeti együtteseivel mérik össze erejüket.

A pénteken kezdődő nemzetközi tornát felvezető, a Deck Bistro & Bár által helyet adó sajtótájékoztatón Puskás Tivadar polgármester örömét fejezte ki, hogy immár 8. alkalommal rendezheti meg a város a rangos ifi megmérettetést, amely immár harmadszor viseli az OMV Kupa nevet.

 

– Mindig örülök a rangos sporteseményeknek, azért is, mert Szombathely vízilabda-sportéletében fontos a folyamatosság. Az AVUS kiharcolta az OB I-be jutást, majd tavasszal a 13. helyezéssel elérték a biztos bennmaradást is. Bízom benne, hogy a magyar válogatott, a jövő világsztárjainak szombathelyi szereplése nagyon fontos az augusztusi U18-as VB előtt. Becsületes, jó küzdelmet várok és győzzenek a magyarok – fogalmazott a városvezető.

Horváth János szövetségi kapitány megköszönte a városnak és a Pannonport Kft.-nek, hogy ilyen nívós tornát szerveztek a VB előtt, majd már a VB-esélyeket is megfogalmazta.
– Idén a VB rendhagyó módon 20 csapatos lesz. Tágul tehát a világ, de ennek jó oldala is van, hiszen még több csapat vihet el hazánk és Szombathely jó hírét. 5 hete kezdtük el a felkészülést 20 játékossal, majd a VB-n csak 13-an szerepelhetnek a VB-n. Szeretném Szombathelyen, majd a 2 hét múlva Belgrádban rendezendő tornákon megtalálni a csapatot a VB-re. Ez még a kísérletezés időszaka lesz, persze az elvárásoknak szeretnénk megfelelni, illetve a taktikai elemeket is szeretném viszontlátni.

Az AVUS fiatalja, Ekler Bendegúz is esélyes rá, hogy bekerüljön majd a szűkített keretbe, de, mint mindenkinek, neki is meg kell harcolni a helyéért. Összességében elmondható, hogy 10-15 évre visszamenőleg ez az egyik legkiegyensúlyozottabb korosztály, csak apróságok döntenek majd a VB-n, ahol 8 csapat közül bárki, így a magyar válogatott is győzhet. Nagy munkát végeztünk, nyerni szeretnénk, csak ez hajt bennünket – hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

Szombathelyi tagja is van tehát a 20 fős keretnek, Ekler Bendegúz, a Nagy Lajos Gimnázium 17 esztendős kiválósága az elmúlt szezonban az AVUS OB I-es csapatában ontotta a gólokat. most pedig óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy tagja lehet a VB-re készülő keretnek.

 

Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezetője a szervezés aktualitásairól adott képet, majd arról tájékoztatott, hogy Kanada csapata már megérkezett és kicsit előretekintve, minden remény megvan arra is, hogy nemcsak a hétvégén, de a 20 csapatos FINA-VB is mindenki dicsőségére igazán jó színvonalú verseny lesz.

 

A péntektől vasárnapig lebonyolítandó III. OMV-Kupa Nemzetközi Férfi Utánpótlás Torna programja:
Július 20. péntek: 17:00 Olaszország-Horvátország, 18:30 Nyitóünnepség, 18:45 Magyarország-Kanada.
Július 21. szombat: 17:00 Horvátország-Kanada, 18:30 Magyarország-Olaszország
Július 22. vasárnap: 9:30 Kanada-Olaszország, 11:00 Magyarország-Horvátország, 13:00 Záróünnepség.

Az U18-as fiú vb-keret: Kapusok: Grieszbacher Márk (KSI), Korom Dániel (Vasas), Tóta Gergő (Eger).

 

Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Baksa Benedek (UVSE), Bóbis Botond (KSI), Csorba Tamás (BVSC), Dala Döme (UVSE), Ekler Bendegúz (AVUS), Fekete Gergő (Debrecen), Fodor Olivér (BVSC), Konarik Ákos (UVSE), Pető Attila (KSI), Sári András (Eger), Schmölcz Norman (KSI), Sólyom Levente (BVSC), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Szieben László (UVSE), Szőke Benedek (FTC), Tóth Gyula (Szentes), Vékony Ákos (KSI).

A nézők számára ingyenes látogatható tornáról sportoldalunk élő eredménykövetéssel számol be.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!