ITT már megírtuk, hogy a hétvégén a III. OMV Kupát használja fel a magyar U18-as férfi vízilabda-válogatott, hogy felkészüljön az augusztusi szombathelyi VB-re. A jelenleg még 20 fős keret szombathelyi üdvöskéjéről Horváth János szövetségi kapitány elmondta, hogy az AVUS fiatalja is esélyes rá, hogy bekerüljön majd a szűkített keretbe, de, mint mindenkinek, neki is meg kell harcolni a helyéért.
– 5 hete kezdtük el a felkészülést 20 játékossal, majd a VB-n csak 13-an szerepelhetnek a VB-n. Szeretném Szombathelyen, majd a 2 hét múlva Belgrádban rendezendő tornákon megtalálni a csapatot a VB-re. Ez még a kísérletezés időszaka lesz, de Ekler Bendegúz már Szombathelyen is bizonyíthat, hiszen a ma esti, Kanada elleni meccsen biztosan játszik majd – tette hozzá a sportoldalunknak nyilatkozó szövetségi kapitány.
Ekler Bendegúzt a magyar válogatott és saját esélyeiről kérdeztük.
– Már egyre jobban összeszokott a csapat, így mindenképpen nyerni szeretnénk. Magamtól igazából azt várom, hogy amit az edzőim kérnek tőlem, azt jól végrehajtsam és pluszt is tudjak még mellé nyújtani. Kanada ellen várhatóan kapás szélen és hátul kapok szerepet. Minden vágyam, hogy a VB csapatba kerüljek, aztán persze jó volna megnyerni a hazai rendezésű VB-t. Úgy gondolom, hogy mindez hazai közönség előtt óriási siker lenne a magyar válogatott és persze számomra is – nyilatkozta érdeklődésünkre Ekler Bendegúz.
A péntektől vasárnapig tartó III. OMV-Kupa Nemzetközi Férfi Utánpótlás Torna mai programja: 17:00 Olaszország-Horvátország, 18:30 Nyitóünnepség, 18:45 Magyarország-Kanada.
A nézők számára ingyenes tornáról sportoldalunk élő eredménykövetéssel számol be.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!