Magyarország – Olaszország 10-8 (2-2, 4-2, 2-2, 2-2)

Magyarország: Grieszbacher M., Fekete G. 1, Dala D., Tóth Gy. Szőke B. 1, Bóbis B., Szeghalmi Zs. 2, Vékony Á., Baksa B. 3, Schmölcz N. 2, Szieben L., Fodor O., Korom D.

 

 

1.negyed: sokáig nem történt semmi, aztán az 5. percben Baksa Benedek szerzett vezetést, 1-0. Az ellentámadásból azonnal egalizáltak az olaszok, majd újra Baksa szerzett vezetést, 2-1. Az utolsó másodpercben egy távoli bombát beütött a magyar kapus, ezzel kiegyenlítettek megint az olaszok, 2-2.

 

2.negyed: Már az 1. percben Bóbis Botond révén újra itt az előny! Szeghalmi Zsombor is betalált, 4-2. A negyed felénél már az 5.gólunkat szerezte Fekete Gergő, ezzel 5-2 ide. Nem sokáig azonban, mert M.Mezarova hatalmas gólt ragasztott a felső sarokba, 5-3. A szünet előtt 2 perccel szépítettek az olaszok, majd 5 méteresből újra 2 góllal vezetünk, Baksa volt újfent eredményes, 6-4.

3.negyed: a 2. percben Szeghalmi Zsombor lapos lövése ért célba, 7-4. Szépítettek az olaszok az 5. percben, ezzel 7-5. Ezután Szőke Benedek rögtön újra 3-ra növelte az előnyünket, 8-5. Az olaszok nem adják fel, újabb szépítés után 8-6.

 

 

4.negyed: az utolsó játékrész 3. percében esett az 1.gól, Schmölcz, 9-6. Rögtön válaszoltak az olaszok, a negyed közepén 9-7-ra zárkóztak. A meccs vége előtt 2 perccel szép megúszás után Schmölczl talált be újra, 10-7. Az olaszok megint közelebb jöttek 1 perccel a vége előtt, ezzel 10-8 a vége.

 

Horváth János szövetségi kapitány: hiába győztünk, elégedetlen vagyok, mert ma sem láttam azokat a taktikai elemeket, amelyeket megbeszéltünk. A horvátok elleni döntőnek beillő meccsen sem az eredmény lesz a lényeg, hanem az, hogy végre azt lássam, amit kértem.

További eredmény: Horvátország-Kanada 24-5.

 

További program: Július 22. vasárnap
9:30 Kanada-Olaszország
11:00 Magyarország-Horvátország
13:00 Záróünnepség

 

 

A péntektől vasárnapig tartó rangos torna ingyenesen látogatható, a szervezők és a magyar fiúk mindenkit várnak szeretettel.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!