Az ankéton Tóth Miklós ügyvezető igazgató, Michal Hipp vezetőedző, Pinte Attila másodedző mellett a nyáron igazolt játékosok – Emil Lyng, Vít Benes, Jurij Habodva, Tamás László – vettek részt, Priskin László igazoltan maradt távol.

 

 

Michal Hipp vezetőedző első megszólalásakor a 2017/2018-as szezon végét is felelevenítette röviden, majd a bajnoki rajtra történő felkészülést hozta szóba.
– Nagyon kemény volt a bajnokság hajrája, hiszen csak az utolsó fordulóban tudtuk kiharcolni a bennmaradást. Viszonylag nagy volt a nyáron a játékosmozgás. Június 18-án kezdtük a felkészülést, ekkor még öten hiányoztak a keretből, de még a kölcsönbe menők is ezután távoztak csak.

Megnehezítette a felkészülést, hogy a játékosok folyamatosan érkeztek, erőnlétüket egyéni edzésekkel hozták a megfelelő szintre. 20 mezőnyjátékossal és 3 kapussal vágtunk neki a napi 2 edzésnek és egy rövid szlovéniai edzőtábornak. A hétvégi szezonkezdetre felkészültünk, az edzőmeccsek jól szolgálták a felkészülést.

A korábban megsérült Rabusic és K. Mészáros is a csapattal készül. Célunk, hogy elkerüljük azt, ami az előző szezonban előfordult, vagyis, hogy egészen az utolsó fordulóig izgulni kelljen. Szeretnénk, ha még jó sokáig veretlenek maradnánk a stadionban és jó játékkal akarjuk meghálálni szurkolóink buzdítását – fogalmazott Hipp mester.

 

Ezután Tamás László, Jurij Habovda, Emil Lyng és Vít Benes is megfogalmazta, hogy jól érzik magukat Szombathelyen és szeretnék a csapatot hozzásegíteni a Halit a jó szerepléshez.

 

 

 

A játékosok megnyilvánulásait követően a szurkolók kérdéseire válaszoltak a megjelentek. Michal Hipptől kérdezték meg, hogy a fiatal Kiss Tamás miért játszott ilyen keveset. Elhangzott, hogy az U19-es, egyébként bajnokságot nyert csapatban többször is kamatoztathatta tehetségét Tamás, akinek két nagyon fontos gólja sokat számított a csapatnak.
Tóth Miklós, a Haladás Labdarúgó Kft. ügyvezetője hozzátette, hogy az U19-es csapatunk a Bajnokok Ligájában indulhat majd, ennek szeptember 4-én lesz a sorsolása.

Keringer Zsolt vezérszurkoló szóvá tette, hogy a Magyar Kupában történő gyenge szereplés évek óta mindenkit bosszant, a sok esetben 2. csapattal kiálló zöld-fehérek vagy lebecsülik az alacsonyabb osztályú csapatot, vagy ,,úgysem számít, ha kiesünk” mentalitással állunk ki és vereséggel távozunk II., III. osztályú csapatok otthonából.

 

Tóth Miklós arról is beszélt, hogy a Haladás számára nincs realitása az 1. helynek, viszont a 12 csapatos bajnokságban idén is 7-8 csapat küzd majd a kiesés ellen.
– Örülnénk, ha elérnénk a nemzetközi szereplést érő helyek valamelyikét a 100 éves klubjubileum alkalmából, hiszen a Haladás volt, van és lesz is – tette hozzá az ügyvezető, aki azt is elmondta, hogy a Magyar Kupában történő sikeres szereplés érdekében idén is célprémiumot tűznek ki, de a vezetőedző dönti el, ki játszik a kupameccseken, hiszen ez esetben a fő szempont, hogy a 23 fős keretből mindenki lehetőséget kapjon.

Michal Hipp ekkor mondta azt, hogy ,,pár hónappal ezelőtt koporsóban láttam a csapatot, de kemény munkával, alázattal kimásztunk a gödörből és elértünk sikereket”.
– Mindent elkövetünk, hogy a Haladás minél előbbre végezzen a bajnoki tabellán. Minden meccset meg akarunk nyerni, minden összecsapásra a 100 éves klub színeit akarjuk sikerre vinni – fűzte hozzá.

A szurkolók felvetették a nyilvános edzés lehetőségét, de azt is megkérdezték, hogy ki lehet a névadó-szponzora a Halinak. Tóth Miklós utóbbi felvetésre elmondta, hogy zajlanak még az egyeztetések, amint megállapodás születik, bejelentik azt.

A mai bajnoki rajton Budapest Honvéd – Haladás meccset rendeznek 20 óra 15 perctől.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!