Végre ismét egy kellemes nyári nap köszöntötte kedden a Szombathelyi Tófürdőre érkezőket. A hűsítő habok és a napozás mellett ezúttal sem maradtak program nélkül a kilátogató családok. A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség szervezésében igazán izgalmas kikapcsolódásnak ígérkezett az úszóverseny, amelyre szép számmal jelentkeztek a helyszínen a vállalkozó kedvű fiatalok.

Varga Jenő ezúttal is ügyelt a részletekre és a szervezői feladatai mellett ezúttal is elvállalta a házigazda szerepét is. Az úszóversenyt több korcsoportban rendezték meg. Az alsós kisiskolások számára a gyermekmedencében kellett teljesíteni a távot, a nagyobbak – a középiskolások és a felnőttek természetesen a mélyvízben. az úszópályán adhattak számot tudásukról.

– Már a tizedik alkalommal rendezte meg a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség a Tófürdővel karöltve az amatőr úszóbajnokságot. Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy évről-évre egyre többen érkeznek és a szeszélyes időjárás is már a múlté, így rengetegen tették tudásukat próbára. Két fontos részét mindenképp kiemelném ennek a napnak. A leggyorsabb úszó 31 másodperc alatt teljesítette a távot, ami lévén amatőr versenyről van szó, elég szép időeredmény. Illetve a férfiak mezőnyében Dr. Krecsányi Kálmán főorvos úr nyert, ami igazán emeli ennek a megmérettetés fényét – mesélte Varga Jenő.

Érdekesség, hogy öt korcsoportban nemenkénti kategóriát is indítottak a szervezők. A hangulatra – csak úgy, mint az időjárásra – nem lehetett panasz. A leggyorsabb úszók természetesen nem mentek haza üres kézzel. A Szabadidősport Szövetség a legjobbakat érmekkel jutalmazta. Ráadásul sokat nem kell várni a következő megmérettetésre. Augusztusban búvárversenyre csábítják a víz szerelmeseit.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!