Miután szombaton a magyar leányválogatott 45 pontos vereséget szenvedett az Egyesült Államok alakulata ellen a Minszkben rendezett korosztályos világbajnokság elődöntőjében, vasárnap a bronzéremért léphetett pályára a címvédő Ausztrália ellen. A mérkőzést megelőzően a vezetőedző, Völgyi Péter kiemelte, hogy egyértelműen reális az esély arra, hogy a harmadik helyen zárjon a magyar alakulat – írta a meccs előtti beharangozójában az utanpotlassport.hu.

A drámai meccs utolsó negyedét idézzük fel: a magyar csapat hat pontos előnnyel fordulhatott rá az utolsó tíz percre. Sikeres támadásokat vitt végig Ausztrália, de a magyarok tartották a lépést, s a hat pontos különbséget. Öt perc után viszont Heal felzárkóztatta csapatát háromra, de Dombai Réka gyönyörűen beleállt egy középtávoli dobásba, s értékesítette is. Heal viszont megint jött, s egy 2+1-eset csinált meg sikeresen.

Az ausztrálok három perccel a végső sípszó előtt egyenlítettek, majd stagnált az egál egy percig. Fowler jutatta kétpontos előnyhöz együttesét másfél perccel a vége előtt, de Wentzel egyenlített. Ismét érkezett Heal, és dobott is egy kettest, majd Fowler is bedobta mindkét büntetőjét. Huszonkettő másodperccel a vége előtt négy ponttal vezetett Ausztrália…

Angyal ismét próbálkozott a szélről egy triplával, sikertelenül, ráadásul az ausztrálok büntetőhöz jutottak, amit bedobtak. Innen pedig már esélye sem volt a magyar csapatnak, amely 57−51-es vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen, így az előkelő negyedik helyen zárta a minszki világbajnokságot.

LEÁNY U17-ES VILÁGBAJNOKSÁG, MINSZK
Ausztrália−Magyarország 57−51 (12−11, 7−6, 12−20, 26−14)

A magyar csapat pontszerzői: Angyal Barbara 16, Wentzel Nóra 10 , Varga Alíz 6, Dombai Réka 6, Kovács Georgina 4, Vári Zita 3, Tóth Franka 2, Mányoky Réka 2, Kiss Angelika 2.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!