A tornán öt ország ‒ Finnország, Törökország, Spanyolország, Izrael és Magyarország ‒ csapatai vettek részt két korosztályban. Az U13-asok között tíz, az U17-eseknél nyolc együttes mérte össze tudását. A karnevál főszervezője, a 358-szoros válogatott Vincze Balázs szerint sokat számít, hogy a fiatalok megismerkednek más vízilabda-kultúrákkal, ennek is köszönhető a rengeteg pozitív visszajelzés, illetve az egyre növekvő érdeklődés – írja az utanpotlassport.hu.

„Természetesen a tapasztalatszerezés mellett a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát, sokat legyen vízben és játsszon. Na meg persze a sportág népszerűsítése!”‒ mondta a főszervező. Ettől függetlenül természetesen a győztesek kihirdetése sem maradt el: mindkét korosztályban a rendező város csapata, az AVUS nyert.

Amíg a vízben színvonalas találkozók zajlottak, addig a medence szélén ott állt többek között az Európa-bajnoki bronzérmes, korábbi válogatott játékos, az FTC U13-as csapatának edzője, Katonás Gergely, aki nem hagyta szó nélkül a látottakat:

„Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a tornát, a korábbi alkalmak során és most is nagyon jól érezzük magunkat. Hatalmas élmény a srácoknak, hogy külföldi csapatok ellen játszunk, hiszen összemérhetik képességeiket másfajta technikai tudású, fizikai képzettségű játékosokéval.”

Vincze Balázs felhívta a figyelmet arra is, hogy rendkívül jó kapcsolatot sikerült kialakítaniuk a helyi partnerekkel, szállodákkal és éttermekkel, így ‒ mondhatni ‒ főpróbaként is szuperált a torna a közelgő szombathelyi fiú U18-as vízilabda-világbajnokság előtt. Mindezek mellett kiemelte: szeretnék minden évben megrendezni a tornát, illetve az egyre növekvő népszerűségnek köszönhetően akár egyhetesre is kibővíteni.

Ifjúsági Vízilabda Karnevál
Végeredmény
U13: 1. AVUS, 2. Hapoel PT I., 3. FTC, 4. Galatasaray, 5. Miskolc, 6. Hapoel PT II., 7. Kuhat, 8. Sopron, 9. Cetus, 10. Városgazda

U17: 1. AVUS, 2. Montjuic, 3. UVSE, 4. Miskolc, 5. Cápa, 6. Kuhat, 7. Balaton VK, 8. Városgazda

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!