Kiváló helyszínnek bizonyult a Lenti Termálfürdő és Szt. György Energiapark, ahol összesen 10 megye 2-2 fős csapata mérte volna össze erejét, ám a rajt előtt 2 csapat sérülés, illetve más jellegű elfoglaltság miatt lemondta az indulást, így 8 páros vágott neki a kihívásoknak.

– Nagyon jól sikerült a rendezvény, az eddigi leglátogatottabb hétvégén közel 4 ezer ember jött ki a termálfürdőbe, ehhez az adathoz persze maximálisan hozzájárult az általunk szervezett erősember-verseny is. Volt olyan versenyszám, amiben én, és persze akadt olyan is, amiben társam, Adorján Balázs volt a jobb. Mivel Balázst még hátráltatta egy tavalyi bicepsz-sérülése, ezért egy-két versenyszámban nem tudott maximális teljesítményt nyújtani, így én pótoltam, illetve teremtettem meg az összhangot. A váltások jól és gyorsan lettek lereagálva, így a végére sikerült a 2. helyre odaérnünk – nyilatkozta sportoldalunknak Gadó András, aki főszervezőként is hozzájárult a verseny sikeréhez.

A 8 csapatból a Győr-Moson-Sopron megyeiek mögött, de a Fejér megyeiek előtt a nagyon előkelő 2. helyet szerezték meg tehát a szombathelyiek, akik a 2 nap alatt összesen 7 versenyszámot teljesítettek és az egyéni eredmények alapján alakult ki a csapatsorrend.
Az egyik leglátványosabb műfaj a kamionhúzás volt, ennek során az egyik versenyző hámmal húzta a 8 tonnás monstrumot, míg a másik versenyző szemből kötéllel vonta 20 méteren át a kamiont. A két időeredmény összeadódott, így jött ki a csapat időeredménye, ez alapján alakult ki a csapatok helyezése, besorolása.

Nem kevésbé volt megerőltető a 360 kg-os lengősúly 15 méteren át történő cipelése sem. A váltás után egy 130 kg-os kofferrel kellett visszasétálni.
A versenyszámok között szerepelt a klasszikus sörös hordó tartás oldalra is, ezután alakult ki az első nap utáni összesítés, aminek eredményeként a vasiak a 3. helyről várták a folytatást.

A 2. napi vikingnyomás alkalmával 90 másodperc alatt szabadon váltották egymást a sportolók, ebben 15 ismétléssel a 2. legjobbak lett a Gadó-Adorján duó.
Az újabb hordópakolást követően a 350 kg-os traktorkerék forgatás is számos érdeklődőt vonzott. Ez esetben 8 ismétlést kellett megvalósítani, majd egy tartó szám következett, a szabály szerint az a versenyző tartott, aki az 1. napon nem. A ,,sörös hordó tartás láncon előre” versenyszámot Balázs hozta. Végül pedig egy 160 kg-os betonhordó átpakolást kellett teljesíteni, többször kellett váltani itt is, a pakolást pedig egy 120 cm-es állvány fölött kell megvalósítani.

– Nagyon jól finiseltünk, bár Balázs sérülése kiújult, és ez utóbbi versenyszámot a győriek megnyerték, mi lettünk a 2. helyezettek, mert 7 ismétlést raktam fel 90 másodperc alatt egyedül, ez nagyon kellett az ezüstéremhez – tette hozzá Gadó András.

A verseny sikerén felbuzdulva Lenti vezetése és a fürdővezetés is nagyon pozitív volt s már most felkérték Gadó Andrást a jövő évi verseny megszervezésére.

Azt is megtudtuk, hogy Gadó András legközelebb augusztus végén a csapat EB-n szerepel majd Ukrajnában, hazai közönség előtt pedig a szeptemberi könnyűsúlyú erősember magyar bajnokságon, a szombathelyi Fő téren mutathatja meg erejét.

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!