Csütörtök délután sajtótájékoztató keretein belül avatták fel és adták át azt az új sportpályát, amely rekordgyorsasággal épült fel a Szombathelyi Termálfürdő udvarán. Néhány hete még csak álom volt egy ehhez hasonló létesítmény, hiszen az elődjének számító strandröplabda-pálya helyén épül az új jégcsarnok. Azonban a lelkes sportbarátoknak köszönhetően már új helyszínen rendezhetnek sportversenyeket.

A sajtótájékoztatón Sátoriné Tóth Zsuzsanna köszöntötte a sajtó megjelent képviselőit, majd Szendrő-Németh Tamás vette át a szót. Beszédében kiemelte, hogy ezeket a sportpályák elkészülését a tettre kész embereknek köszönhetik a lakosok és örömének adott hangot, hogy egy ilyen nemes kezdeményezés mögé vállszélességgel beállt a Vasivíz Zrt. valamint a városvezetés is.

Ezt követően dr. Mucsi Péter, a Vasi Sport Akadémia elnöke vette át a szót. A VSA korábbi sikereit követő átszervezések miatt a sportegyesület első és legfontosabb feladataként a strandröplabda népszerűsítését nevezte meg. Nagy hangsúlyt kap az utánpótlásképzés terén, valamint a teremsport nyári szünete alatt remek kikapcsolódást nyújt a sportbarátok számára. Mucsi Péter hozzátette azt is, hogya VSA különböző sporteszközökkel járult a pálya elkészültéhez valamint a pénteken kezdődő torna lebonyolításához.

Gál Sándor, a Haladás kézilabda szakosztályának elnöke is örömének adott hangot, hogy ez a sportpálya elkészülhetett. Egyrészt az egészséges életmódra hívja fel a figyelmet, másrészről a létesítmény úgy lett kialakítva, hogy más sportágakat – így a strandfoci és strandkézilabda mérkőzéseket is lebonyolíthatnak rajta. Ennek megfelelően a Haladás is különböző eszközökkel járult a pálya elkészültéhez.

Vámos Gábor, az Intersport szombathelyi üzletének vezetője, valamint Baranyai András, a Concordia Szombathely Kft. tulajdonosa a hétvégi 17. Koko Kovács Tibor Strandröplabda Emléktorna támogatóiként szintén elégedetten nyugtázták a létesítményt. Megjegyezték továbbá, hogy ilyen nívós rendezvényt mindig öröm támogatniuk, hiszen ezzel a fiatalok testmozgását, egészséges életmódját is biztosíthatják.

Feltétlenül meg kell említeni két nevet, akik a támogatók és lelkes pártolókon kívül elévülhetetlen érdemeket szereztek a pálya elkészültében. Kolesánszky György és Szárnyas János megfeszített munkája nélkül, aligha készülhetett volna el az a pálya, ahol a hétvégén minden a strandröplabdáról szól. Péntektől vasárnapig rendezik meg a Termálfürdőn a 17. Koko Kovács Tibor Strandröplabda Emléktornát.

A szervezők elárulták, hogy pénteken a Szombathelyi Sportiskola utánpótláskorú röplabdázói mérik össze erejüket és tudásukat. Szombat délelőtt 9 órától a női és a férfi csapatok lépnek pályára a győzelem reményében. Vasárnap 10 órától a vegyes és a mix formációk szerepelnek. Kiderült az is, hogy idén az erősebbik nem több csapattal képviseltetik magukat az emléktornán.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!