Aligha kell bemutatni az motorsportok szerelmeseinek Niki Laudát. A most 69 éves osztrák pilóta korábban háromszor nyert Forma 1 világbajnoki címet és a hetvenes, nyolcvanas évek egyik meghatározó alakja volt. Visszavonulását követően sem távolodott el szeretett sportágától, hiszen saját légitársaságának vezetése mellett a Mercedes F1-es csapatának tanácsadója is volt.

Azonban ebben a szerepkörben sem a Német, sem a Magyar Nagydíjon nem állt rendelkezésre, mert kórházba került. Lauda ibizai nyaralását egy kóros megfázás keserítette meg. Mivel tünetei rosszabbodtak, ezért kórházi megfigyelés alá vették az egykori pilótát. Itt derült ki, hogy nagyon komoly a baj és azonnal tüdőátültetésre került sor.

Jelenleg is azon a bécsi klinikán kezelik, ahol a beavatkozás is megtörtént. Betegségének híre megdöbbentette a sportvilágot. Ráadásul egy szomorú apropója is van a hírnek, hiszen szinte napra pontosan 42 éve történt a tragikus nürburgringi balesete, ahol kis híján Lauda bennégett a Ferrárijában. A tűzben súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Ebben a balesetben testének elég nagy részén bőrátültetésre volt szükség, a tüdeje is károsodott. Később pedig kétszer kellett veseátültetésen átesnie. Először 1997-ben testvérének, majd 2005-ben feleségének veséjét kapta meg a korábbi világbajnok pilóta.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!