Ahogy korábban beszámoltunk róla, rendkívüli összefogással és gyorsasággal épült meg a Szombathelyi Termálfürdőn a minden igényt kielégítő sportpályák. A beruházásnak köszönhetően így nemcsak strandröplabdának, hanem strandfocinak, strandkézilabdának és strandtenisznek is otthont nyújt majd a sportbarátoknak.

Csütörtökön még csak szemléltük a pályát, de pénteken rámerészkedünk a homokra és nem kellett csalódnunk. Kolesánszky György elárulta, hogy a legfinomabb szitálású homokkal lett feltöltve a játéktér, amelyen akár a profik is otthonosan mozoghatnak. Előbb azonban a fiataloké volt a tér, hiszen a Koko Kovács Tibor Strandröplabda Emléktorna első napján az utánpótláskorú gyerekek mérték össze erejüket.

A csapatok gerincét a Szombathelyi Sportiskola U11-es, U13-as, U15-ös és U17-es korosztályai adták és meglepetésünkre nagyon jó iramú találkozókat játszottak a gyerekek. Hogy mekkora presztízse van ennek a tornának jól mutatja, hogy a Hungast-Haladás másodedzője, Széll Dániel is a helyszínen tekintette meg a mérkőzéseket. Szombaton már a felnőtteké lesz a pálya, akkor kerül sor a férfi és női párosok versenyére.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!