Bajinak nem sikerült jól a rajt, és ezúttal elmaradt az elődöntőben látott jó hajrá is, végül 13.55-ös idővel a 8. helyen ért célba – tudósított az nso.hu.

A péntek esti döntőben célfotóval a francia Pascal Martinot-Lagarde győzött a nagy esélyes orosz Szergej Subenkov előtt, 13.17-es időt írtak mindkettejük neve mellé. A harmadik a spanyol Orlando Ortega lett 13.34-cel.

Baji az elődöntő után azt mondta, ha 13.20-szal kezdődik az ideje, akkor boldog lesz – s tegyük hozzá, a vágyott idővel bronzérmes is lehetett volna.

„Ebben a mai napban az volt az egyetlen pozitív, hogy a harmadik Európa-bajnoki döntőmben futhattam, igaz, ott viszont messze elmaradt a vártaktól a teljesítményem. Az állapotommal nincs baj, de ez nem az én napom volt. Az utolsó pillanatig reménykedtem, hogy elő tudok varázsolni valamit, nem sikerült.”

„Jól kezdtem, az első pár gátam jó volt, és próbáltam abban a ritmusban maradni, ám közben kicsit hátrébb kerültem, és döntenem kellett, hogy vagy minden marad így, s akkor a befutok valahol a végén, vagy ráteszek egy lapáttal, amiben mindig benne van a hiba. Egy lapra tettem fel mindent, és nem jött be. A végén még volt egy csúnya hibám, letalpaltam a gátat és kizökkentem a ritmusból” – mondta Baji Balázs a finálét követően.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!