– Váratlanul ért a felkérés, mert úgy nézett ki, hogy teljes az olimpiai csapat, de pár napja felhívott a csapatkapitány és egy lemondás miatt, azt mondta, hogy rám számít. Úgy döntöttem, vállalom a szereplést és már el is kezdtem a felkészülést a sakkolimpiára. Nemrég fejeződött be egy nemzetközi mesterverseny, itt igyekeztem formába lendülni, emellett Tapolcán lesz hamarosan egy nívós verseny, de a horvát csapatbajnokságban is szerepelek, szóval szerintem jó alap ez a felkészüléshez. Szombathely ezekben a hetekben elég sok lehetőséget biztosít a versenyzéshez, szombaton egy schnell, vasárnap pedig egy rapidversenyen is asztalhoz ülhettem – fogalmazott honlapunk érdeklődésére Lakos Nikoletta.

A Szombathelyen sakkozó nagymester számára ez már a 6. sakkolimpia lesz, 12 év után kerül újra a válogatottba, 10 éven át olimpikon volt, aztán jött a gyermekvállalás. A jelenleg 2277 Élő-ponttal rendelkező nemzetközi nagymester az olimpián +1-gyel már elégedett volna.

 

A 2 évente megrendezett sakkolimpia szeptember 23-án kezdődik, a versenynek a grúziai Batumi ad otthont. Némethné Lakos Nikoletta játékára nem tartalékként számít a szövetségi kapitány, mindenképp játszani fog, a 3. vagy a 4. tábla lesz az övé.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!